Home > νέα > «Χωρίς εξωστρέφεια και όραμα η 9η ΔραμΟινογωσία» Δηλώσεις Γρ. Παπαεμμανουήλ σε συνέντευξη Τύπου

«Χωρίς εξωστρέφεια και όραμα η 9η ΔραμΟινογωσία» Δηλώσεις Γρ. Παπαεμμανουήλ σε συνέντευξη Τύπου

Δηλώσεις Γρ. Παπαεμμανουήλ σε συνέντευξη Τύπου

«Χωρίς εξωστρέφεια

και όραμα

η 9η ΔραμΟινογωσία»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε η φετινή 9η Δραμοινογνωσία, έκανε χθες σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις, άσκησε έντονη κριτική, λέγοντας αρχικά ότι οι δηλώσεις του γίνονται κατόπιν των εκδηλώσεων, καθώς «δεν θέλαμε να κάνουμε κακό κατά τη διάρκεια της Δραμοινογνωσίας», επισημαίνοντας ότι «όταν βρεθήκαμε στο τιμόνι της διοίκησης της Αντιπεριφέρειας Δράμας, προσπαθήσαμε να της δώσουμε εξωστρέφεια, να την αναβαθμίσουμε και να κάνουμε πράγματα που θα της έδιναν μια ξεχωριστή ταυτότητα, σε σχέση με το προϊόν που εκπροσωπεί και είναι το δραμινό κρασί».

Όπως επεσήμανε «το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα, είναι ότι η φετινή Δραμοινογνωσία δεν είχε εξωστρέφεια και όραμα. Απουσίαζε από κάθε της εκδήλωση αυτό που προσπαθήσαμε να δώσουμε το προηγούμενο διάστημα, ότι μέσω αυτής της εκδήλωσης, η Δράμα θα καταστεί πρωτεύουσα του οινικού τουρισμού της Ελλάδος. Αυτό απουσίαζε παντελώς».

Ο κ. Παπαεμμανουήλ στάθηκε ακόμα στην απουσία των Δήμων Δοξάτου και Προσοτσάνης, ενώ σημείωσε ότι απουσίαζε και ο χώρος «Πάρκο των Γλυπτών» ο οποίος αντικαταστάθηκε με τον όρο «αύλειος χώρος του Διοικητηρίου», και όπως είπε, «αυτό δείχνει μια μικροψυχία και μια μικροπολιτική».

Ο ίδιος τόνισε ότι «ποτέ άλλοτε οι εκδηλώσεις για τη Δραμοινογνωσία, δεν έγιναν ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας των Ποντίων. Κοιτάζαμε, έστω και να έπεφταν κοντά οι εκδηλώσεις, την ημέρα που τα ποντιακά σωματεία θα είχαν την κεντρική τους εκδήλωση, να μην υπήρχε τίποτα και πολύ περισσότερο την Ημέρας Μνήμης την 19η Μαΐου. Φέτος  υπήρχαν πάρα πολλά. Και δεν σκέφτηκαν ότι τουλάχιστον τον αγώνα δρόμου wine trail να τον αφιερώσουν στην Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων».

Καταγγελίες

Ακόμα κατά τις δηλώσεις του  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Παπαεμμανουήλ κατήγγειλε και ορισμένα άλλα ζητήματα, για τα οποία όπως είπε, θα πρέπει να δει η ΣΔΟΕ και η ΑΑΔΕ. «Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου, σε εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου, στο πάρτι με κρασί και μπάρμπεκιου, υπήρχε αγοραπωλησία κρασιών και μάλιστα σε πλαστικό ποτήρι έναντι  του αντιτίμου των 6 ευρώ και το σουβλάκι 3 ευρώ. Απαράδεκτα πράγματα και μάλιστα χωρίς να κόβονται αποδείξεις. Νομίζω ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να ελέγξει τον ανάδοχο, που πήρε μάλιστα και 60.000 ευρώ για φετινή εκδήλωση και μάλιστα να βγάλει και το ISO που προβλεπόταν».

Στο σημείο τόνισε ότι «σε επαφή που ήρθα με τους οινοπαραγωγούς, η πλειοψηφία τους ήταν σε έξαλλη κατάσταση για όλο αυτό το φιάσκο που έγινε φέτος με την Δραμοινογνωσία. Και μου είπαν ότι πραγματικά δεν έχει νόημα να προχωρήσουν να συμμετέχουν σ’ αυτή τη διοργάνωση, αν δεν γίνει κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί από τις προσπάθειες εξωστρέφειας που κάναμε με τη συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση της Κύπρου, τη συνέντευξη στην Αθήνα σε όλα τα πανελλήνια μέσα ενημέρωσης και με όλες τις εκδηλώσεις και σε συνδιοργάνωση με τους πέντε Δήμους, να γυρίζουμε σ’ αυτό που έγινε φέτος».

Αναφορά έκανε επίσης και στο ζήτημα της εναρκτήριας συναυλίας με την Ελένη Βιτάλη, την οποία οικονομικά κάλυψε ο Δήμος Δράμας. Όπως είπε, «αυτή η εκδήλωση έχει ένα κόστος 8.000 ευρώ συν ΦΠΑ και στη Δράμα πουλήθηκε με το διπλάσιο ποσό. Αλλά, αυτό που έκανε εντύπωση, είναι ότι δεν ήταν παρών ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο κ. Μουρβετίδης να κηρύξει την έναρξη της Δραμοινογνωσίας όπως κάναμε πέρυσι και πρόπερσι με τον κ. Μαμσάκο. Η εκδήλωση της Βιτάλη ήταν σαν να μην έγινε για την Αντιπεριφέρεια Δράμας».

Αναρωτήθηκε ακόμα ο κ. Παπαεμμανουήλ, για το «πού πήγαν οι 60.000 ευρώ  και θα πρέπει να δώσουν αναλυτικά  στοιχεία. Ξέρουμε όλοι  πολύ καλά, ότι οι σύλλογοι που συμμετείχαν εθελοντικά και γενικά οι εθελοντές, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, όπως και το Μουσικό Σχολείο της Δράμας που έσωσε την παρτίδα που συμμετείχε σε  πολλές εκδηλώσεις, ήταν πασπαρτού τα μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου».

Τόνισε ακόμα ότι, «ο ανάδοχος είναι εταιρεία διοργάνωσης οργανωμένων περιηγήσεων και δεν έχει καμιά σχέση με το αντικείμενο, ούτε με τον οινοτουρισμό. Αυτή η σύμβαση είναι διάτρητη και αμφιβάλουμε αν θα πληρωθεί».