Home > νέα > «Δεν φτάνει ο εμβολιασμός. Χρειάζονται και Νοσοκομεία στελεχωμένα με προσωπικό»

«Δεν φτάνει ο εμβολιασμός. Χρειάζονται και Νοσοκομεία στελεχωμένα με προσωπικό»

Δηλώσεις του πρ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας στον «Π.Τ.»

«Δεν φτάνει ο εμβολιασμός.

Χρειάζονται και Νοσοκομεία

στελεχωμένα με προσωπικό»

Νέα διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Δράμας κατά των αναστολών των εργαζομένων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΝΕΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης χθες, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Δράμας, ζητώντας την επαναφορά των συναδέλφων τους που βρίσκονται σε αναστολή, επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την παραμονή στην εργασία υγειονομικών και άλλων ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία της χώρας που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ ταυτόχρονα ζητείται η κατάργηση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των εργαζομένων στους χώρους υγείας.

Μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, σημειώνει ότι «σήμερα (χθες) συζητιέται στη Βουλή η παράταση του νόμου των αναστολών, η οποία θα πάει μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2021. Αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι η κυβέρνηση τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη και θεωρεί ότι με έναν εμβολιασμό λύνει όλα τα ζητήματα, ενώ κρύβεται πίσω απ’ αυτόν. Αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι δεν αρκεί ένας εμβολιασμός και μόνο. Θέλει και Νοσοκομεία στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό».

Όπως ιδιαίτερα τονίζει ο ίδιος, «φτάσαμε στο σημείο να κλείνουν Περιφερειακά Ιατρεία και κάποια Κέντρα Υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι όλος ο όγκος των ασθενών θα έρχεται πλέον στο Νοσοκομείο, μετατρέπει συνολικότερα τα Νοσοκομεία σε Νοσοκομεία μίας νόσου γιατί πολλοί τα αποφεύγουν για τις υπόλοιπες παθήσεις».

Αυτό που ζητάει το Σωματείο, «είναι να επαναφέρουν αυτούς που είναι σε αναστολή και είναι ένα έμπειρο προσωπικό, και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λειτουργήσει το Νοσοκομείο χωρίς αυτούς. Ακόμα και αν κάνει προσλήψεις, αυτοί που θα αναλάβουν, δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν. Εμείς ζητάμε να έρθουν ακόμα και με πλήρη έλεγχο με rapid test όπως γίνεται σε άλλες  υπηρεσίες».

Ζητώντας από τον κ. Παπαδόπουλο να σχολιάσει την χθεσινή εξαγγελία του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου που είπε ότι «από τούδε και στο εξής η  υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν προσφέρει απολύτως τίποτα» και αφορά προφανώς επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί, η αστυνομία, ο στρατός και άλλες, σημείωσε:

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε με ένα σκεπτικό να πάει το μέτρο αυτό παντού. Είδαν τις αντιδράσεις και προφανώς και το πολιτικό κόστος και έμειναν μόνο στους υγειονομικούς. Και τώρα δεν μπορούν να κάνουν και πίσω. Η πραγματικότητα όμως αυτή που λέμε».

Αναφορικά με την πιθανότητα να σταματήσει από τον Ιανουάριο το μέτρο αυτό, σημειώνει ότι «μέχρι σήμερα ο υπουργός Υγείας δεν έχει αναφερθεί σε κάτι τέτοιο και δεν δίνει δείγματα».

Ερωτώμενος πάντως αν εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εμβολιάστηκαν και γύρισαν στη δουλειά τους, ο κ. Παπαδόπουλος μας λέει επέστρεψαν πολύ λίγα άτομα όχι επειδή έχουν εμβολιαστεί, αλλά επειδή έχουν νοσήσει και έτσι για ένα εξάμηνο έχουν την δυνατότητα να εργαστούν με το πιστοποιητικό νόσησης».

Καθημερινοί θάνατοι στο Νοσοκομείο μας

Ο ίδιος σημειώνει επίσης ότι, «καθημερινά έχουμε θανάτους στην περιοχή μας. Όχι μόνο σε όμορα Νοσοκομεία της Καβάλας, των Σερρών ή ακόμα και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο Νοσοκομείο της Δράμας, όπου ήδη νοσηλεύονται πλέον συμπολίτες μας με κορωνοϊό».

Ο ίδιος μας λέει ότι, προχθές, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ένας 28χρονος Δραμινός, που ήταν διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Παρ’ όλα αυτά, προς το παρόν ακόμα δεν υπάρχουν ή δεν ανακοινώνονται επίσημα στοιχεία για θανάτους στο Νοσοκομείο της Δράμας. Απ’ ότι φαίνεται πάντως, το τραγικό είναι να επαναληφθεί ο περσινός «Μαύρος Νοέμβριος» στη Δράμα, μιας και η κατάσταση πιθανότατα δεν μπορεί να ελεγχθεί.