Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας
που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες
περιοχές της ελληνικής επικράτειας
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά -11- περιπτώσεις
απάτης που διαπράχθηκαν και στη Δράμα
Διακριβώθηκε έπειτα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, στις οποίες συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου Βόχα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορίνθου, η δράση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας σε βάρος τριών ημεδαπών, μελών της σπείρας, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.
Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης, που διαπράχθηκαν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, στους νομούς Έβρου, Καβάλας, Δράμας, Γρεβενών, Κοζάνης, Πέλλας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Κέρκυρας και Ηλείας.
Ειδικότερα, από τη διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις δράστες μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, συγκεκριμένη μεθοδολογία και σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών σε βάρος πολιτών, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.
Πιο συγκεκριμένα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αρχικά εντόπιζαν αγγελίες σε διαδικτυακές ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούσαν την πώληση γεωργικών ελκυστήρων, μηχανημάτων, εργαλείων και εξαρτημάτων.
Ακολουθούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολίτες που είχαν αναρτήσει τις αγγελίες, κατά την διάρκεια των οποίων οι δράστες, προσποιούμενοι τους αγοραστές, τους έπειθαν να πραγματοποιήσουν την συναλλαγή αγοροπωλησίας μέσω συγκεκριμένης τραπεζικής εφαρμογής.
Στη συνέχεια καθοδηγούσαν τα θύματα τους στην πραγματοποίηση της συναλλαγής, καταφέρνοντας να τους εξαπατήσουν και να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Σημειώνεται ότι κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τα μέλη της σπείρας λάμβαναν προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα (αχυρανθρώπους).
Από την πρόοδο των ερευνών, διακριβώθηκε ότι το κύκλωμα, με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπραξε έντεκα (11) περιπτώσεις απάτης, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 7.100 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.