Δήλωση του βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχου για το Νοσοκομείο
«Δεν είναι μόνον Δραμινό το πρόβλημα.
Είναι πανελλαδικό.
Αφορά όλη την επικράτεια.»
ΔΗΛΩΣΗ σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Δράμας, έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μπλούχος. Και όπως γράφει μάλιστα, πρόκειται για απάντηση σε δημοσιογραφική ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου.
Επί της ουσίας, ο κ. Μπλούχος απαντάει σε ερώτηση που του ετέθη από τον «Πρωινό Τύπο», στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Στέργιου, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα.
Η δημοσιογραφική ερώτηση προς τον κ. Μπλούχο σχετικά με το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου Δράμας, είχε γίνει με αφορμή εκείνη ακριβώς την ημέρα, της έκδοσης ανακοίνωσης του Συλλόγου Ιατρών του Γ.Ν. Δράμας, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων, ότι στο εν λόγω ίδρυμα υγείας της πόλης μας, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μιλούσε για «τραγική υποστελέχωση» ενώ γινόταν αναφορά ακόμα και σε πιθανό κλείσιμό του.
Η απάντηση του κ.Μπλούχου δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα στο φύλλο της 9 Σεπτεμβρίου και σε άρθρο με τίτλο: [Τραγικά υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο της Δράμας – «Οριακή ως επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας…» Μπλούχος: Δεν κλείνει το Νοσοκομείο Δράμας]
Στην γραπτή δήλωση που εξέδωσε λοιπόν ο κ. Μπλούχος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του δικού μας νοσοκομείου αλλά και όλων των μεσαίων και μικρών νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν προσφέρεται για δημαγωγικές κραυγές. Χρειάζεται ο λαός ενημέρωση και οι αντιπολιτεύσεις, νου και γνώση.
Εν συντομία: Αυτή τη στιγμή σε όλη την ελλαδική επικράτεια υπάρχουν μείζονα και αντικειμενικά προβλήματα στελέχωσης που δεν είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Προβλήματα που οφείλονται στις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας τα οποία πασχίζει η σημερινή κυβέρνηση να διορθώσει εναγώνια.
Τι προσπαθεί να διορθώσει και να σώσει;
Δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Π.χ. δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι. Δεν «βγαίνουν» αναισθησιολόγοι τούτη την εποχή. Δεν υπάρχουν πουθενά, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τούτο το προσωπικό.
Και δεν είναι το νοσοκομείο της Δράμας αποκλειστικά που έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλα τα ελλαδικά νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Μακεδονίας και της Θράκης, έχουν παρόμοια θέματα. Στην ίδια μοίρα με εμάς είναι τα νοσοκομεία Σερρών και Ξάνθης».
Σε άλλο σημείο ο κ. Μπλούχος, τονίζει επίσης ότι, «η διαχείριση και η λύση αυτών των προβλημάτων αποτελούν δύσκολη εξίσωση. Είμαι βέβαιος και το θεωρώ δεδομένο ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενσκήπτει σε αυτό» και επαναλαμβάνει ότι «δεν είναι μόνον Δραμινό το πρόβλημα. Είναι πανελλαδικό. Αφορά όλη την επικράτεια. Δύσκολα ζητήματα. Εξισώσεις δύσκολες. Οι λύσεις που είναι επείγουσες, θα οδηγήσουν ενδεχομένως την κυβέρνηση να πάρει γενναίες αποφάσεις».
Τονίζει επίσης παρακάτω ότι «το Ε.Σ.Υ. αφέθηκε στην τύχη του τα τελευταία πολλά χρόνια» και απαντώντας «στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν περί κλεισίματος του νοσοκομείου Δράμας ή νοσοκομείων γενικότερα, θέλω να σημειώσω ότι κανένα νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει. Υπάρχει δέσμευση σε αυτό. Είναι άκυρα όσα ακούγονται και διακρίνονται από έλλειψη γνώσης και ευθύνης. Δεν είναι δυνατόν, ούτε περνά από το μυαλό οιασδήποτε κυβέρνησης και οιουδήποτε ιθύνοντα κάτι τέτοιο, ειδικά εν μέσω πανδημικής κρίσης. Τελεία και παύλα».