Home > νέα > Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας θυμήθηκε το Δημοτικό Στάδιο Δράμας!

Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας θυμήθηκε το Δημοτικό Στάδιο Δράμας!

Τώρα που η Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού μοιράζει χρήμα…

Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας θυμήθηκε

το Δημοτικό Στάδιο Δράμας!

Την ανάγκη να λειτουργήσει ως χώρος προπόνησης αγώνων επισημαίνει

σε ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής κ. Καραγιαννίδης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΙΣ 7 Νοεμβρίου 2018, ο «Πρωινός Τύπος», είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ, σχετικά με το ζήτημα της κατασκευής νέων κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας. Και προκειμένου να μπορέσει να εδραιωθεί το ρεπορτάζ, είχαμε επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, προκειμένου να διαπιστώσουμε και δια της … ακοής, αν υπάρχει μελέτη για τις κερκίδες.

Στη Δράμα, όσοι λίγο-πολύ ασχολούνται με τον χώρο του αθλητισμού, γνωρίζουν αρκετά καλά, ότι δεν έχει συνταχθεί ούτε μία γραμμή μελέτης, όσον αφορά το ζήτημα της κατασκευής των κερκίδων.

Ο ίδιος ο υφυπουργός κ. Βασιλειάδης, εξήγησε με όσο περισσότερη σαφήνεια μπορούσε, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως μελέτη γι’ αυτό το έργο. Και όπως επίσης εξήγησε, αν υπήρχε οποιαδήποτε μελέτη, θα μπορούσε να υπάρξει ένας προγραμματισμός και να προχωρήσει πιθανότατα το έργο.

Το ρεπορτάζ του «Πρωινού Τύπου», έφερε αρκετές συζητήσεις και αντεγκλήσεις των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

Η ερώτηση Καραγιαννίδη

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας και ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Καραγιαννίδης, θυμήθηκαν το θέμα αυτό και στις 28 Ιανουαρίου 2019, ο βουλευτές κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Ζορμπά.

Στην ερώτησή του κ. Καραγιαννίδης, επισημαίνει την ανάγκη «να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Στάδιο Δράμας και ως χώρος προπόνησης αλλά και ως χώρος αθλητικών αγώνων» και τονίζει: «Η συνέργεια της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κατάθεση μελετών προς το αρμόδιο υπουργείο θα δώσει πνοή όχι μόνο στον αθλητικό χώρο, αλλά και στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην αθλητική ζωή του τόπου μας».

Στην ερώτησή του ο κ. Καραγιαννίδης επισημαίνει επίσης ότι χρειάζεται και αλλαγή του τάπητα, όμως στέκεται ιδιαίτερα στις κερκίδες για τις οποίες σημειώνει: [Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον οι κερκίδες είναι απομονωμένες από τους υπόλοιπους χώρους του σταδίου, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν τις καθιστά λιγότερο επικίνδυνες και η ανακατασκευή τους κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία. Τα βήματα που έκανε η δημοτική αρχή στην σύνταξη μελετών, κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερόμενων φορέων, είναι ανεπαρκή και η κατάσταση έχει βαλτώσει επί τουλάχιστον μία τριετία.]

Και καταλήγει με δύο ερωτήσεις: [1. Έχει υποβάλει ο Δήμος Δράμας κάποια μελέτη ή πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υποδομές του σταδίου, δηλαδή οι κερκίδες και ο ελαστικός τάπητας, και αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες; 2. Ποια μέτρα ή λύσεις θα μπορούσε να προτείνει για την επίλυση των προαναφερθέντων σημαντικότατων προβλημάτων;]

 

Η απάντηση του υφ. Αθλητισμού

Στις 31 Ιανουαρίου, ο κ. Καραγιαννίδης εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρεται η απάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη ο οποίος: [δήλωσε καταρχήν τη θετική του διάθεση για την πλήρη αποκατάσταση των φθορών και την επέκταση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου. Έθεσε όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάθεση των απαραίτητων μελετών από τον Δήμο Δράμας. Ο κ. Βασιλειάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χρηματοδότηση για μια τέτοια εκτεταμένη παρέμβαση μπορεί να γίνει και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ή από νέα –ειδικά σχεδιασμένα– χρηματοδοτικά εργαλεία, αφού με το πρόγραμμα Φιλόδημος έχουν καλυφθεί οι μικρότερες ανάγκες που δέσμευαν κονδύλια από το Υπουργείο Πολιτισμού.]

Και συμπερασματικά καταλήγει ο κ. Καραγιαννίδης: [Το συμπέρασμα που βγαίνει από τη συζήτηση στη Βουλή είναι πως η συνεργασία μεταξύ μας είναι βασικό στοιχείο για την επιτυχία βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων. Εκτός βέβαια κι αν υπερισχύει η άποψη ορισμένων περί της μη επιθυμίας συνεργασίας μου με την τοπική αυτοδιοίκηση λόγω πολιτικών διαφωνιών. Είναι γνωστό εξάλλου πως οι έχοντες αυτή την άποψη βοήθησαν τα μέγιστα τη Δράμα τα προηγούμενα χρόνια, και τα αποτελέσματα αυτής της βοήθειας είναι ορατά σε όλους και όλες μας.]

 

Συμπέρασμα;

Το δικό μας συμπέρασμα, του «Πρωινού Τύπου», είναι ότι αν δεν γινόταν εκείνο το ρεπορτάζ στις 7 Νοεμβρίου 2018, και μετά από την επικοινωνία με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, κανείς σήμερα δεν θα θυμόταν τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου, εκτός από τον κ. Κουρομιχαλάκη και τους άλλους ανθρώπους που διαβιώνουν τις δύσκολες καταστάσεις, ειδικά το χειμώνα, στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας.

Γιατί, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι, ο σχεδιασμός λέει πως, με την κατασκευή των κερκίδων, θα δημιουργηθεί κάτω απ’ αυτές και ένας κλειστός στίβος για την χειμερινή προπόνηση των αθλητών της Δράμας.

Η Δράμα, είναι μια πόλη που παράγει αθλητές με μεγάλες επιδόσεις και το έχει αποδείξει. Όμως τον χειμώνα δεν μπορούν να προπονούνται εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και έτσι χάνονται πολύτιμες ώρες! Τι άλλο να πούμε;

Επισημαίνοντας τέλος ότι, αν κάποτε ξεκινήσει αυτή η περίφημη μελέτη (για την οποία υπάρχει ένα αρκετά καλό χρηματικό ποσό ήδη), δεν θα γίνουν τραγικά λάθη και δεν θα υπάρξει κλειστός στίβος προπόνησης κάτω από τις κερκίδες. Το λέμε, για να μην έχουμε άλλα παρατράγουδα στη συνέχεια…