Home > Νέα > Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Νευροκόπι “Πατάτα Κάτω Νευροκοπίου, η εμβληματική καλλιέργεια της Περιφέρειάς μας και ο δρόμος προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Γεωργία”

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Νευροκόπι “Πατάτα Κάτω Νευροκοπίου, η εμβληματική καλλιέργεια της Περιφέρειάς μας και ο δρόμος προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Γεωργία”

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Νευροκόπι

“Πατάτα Κάτω Νευροκοπίου, η εμβληματική

καλλιέργεια της Περιφέρειάς μας και ο δρόμος

προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Γεωργία”

 

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επικεφαλής εταίρος του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, #DigiAgriFood, με την ομάδα παραγωγών πατάτας Κ. Νευροκοπίου και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ΕΑΣ Δράμας, με την υποστήριξη του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και της Σάνδρος ΑΕ, διοργανώνουν ανοιχτό εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Πατάτα Κάτω Νευροκοπίου, η εμβληματική καλλιέργεια της Περιφέρειάς μας και ο δρόμος προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Γεωργία».

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2025 και ώρα 17:00-21:00, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κάτω Νευροκοπίου.

Στο πλαίσιο της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κόμβου #DigiAgriFood να ενισχύσει τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) με καινοτόμες ψηφιακές και βιώσιμες λύσεις,  συνεχίζεται η σειρά δια ζώσης εκπαιδεύσεων, οι οποίες προάγουν τη συνεργασία, συνδέοντας τοπικούς φορείς, γεωπόνους, συμβούλους αγροτικών εκμεταλλεύσεων, συνεταιρισμούς, συλλογικά σχήματα με το Κόμβο #DigiAgriFood, σε ένα δυναμικό περιβάλλον που συνδέει τις υπηρεσίες μας με τις πραγματικές τοπικές ανάγκες.

Η ατζέντα της εκδήλωσης:

16:30-17:00: Προσέλευση – εγγραφές

17:00-17:30: Χαιρετισμοί, Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, #DigiAgriFood

17:30-18:00: “Εισαγωγή σε τεχνολογίες GPS, χρήση χαρτών διαφορικής λίπανσης”, Θεοδοσιάδης Χαράλαμπος

18:00-18:30: “Εισαγωγή στη βιολογική Γεωργία και εξειδικευμένη θρέψη της πατάτας”, Σάνδρος ΑΕ

18:30- 18:45: Coffee Break

18:45-19:30: “Αρδευτικό νερό: ποιότητα, επιπτώσεις από την αγροτική δραστηριότητα, αξιοποίηση και σύγχρονες μέθοδοι”, Εργαστήριο Υγειονομικής Μηχανικής, Ποιότητας Νερού και Αποβλήτων, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Δ.Π.Θ.,  Ακράτος Χ., Κάγκαλου Ιφ., Λατινόπουλος Δ.

19:30-20:00: “Ανάλυση υπηρεσιών για την πατάτα, ανάδειξη μοναδικών χαρακτηριστικών”, Μαριρένα Γρηγορίου, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικών Θεμάτων & Δια Βίου Εκπαίδευσης, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Δ.Π.Θ.,

20:00-20:45: “Αξιοποίηση Υπολειμμάτων και Ενίσχυση της Γονιμότητας Εδαφών στην Καλλιέργεια της Πατάτας “, Καθηγητής Σπυρίδων Ντούγιας, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ.

20:45-21:00: Ανοιχτή συζήτηση, καταγραφή αναγκών, κλείσιμο εκδήλωσης

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, αναφερόμενη κυρίως σε Αγρότες, μεταποιητές, γεωπόνους, συμβούλους, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Η συμμετοχή παρέχεται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες: https://digiagrifood.gr & info@digiagrifood.gr