Home > νέα > Έκθεση προώθησης τοπικών προϊόντων από τη Δράμα στην ελληνική και ξένη αγορά -Από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Έκθεση προώθησης τοπικών προϊόντων από τη Δράμα στην ελληνική και ξένη αγορά -Από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Έκθεση προώθησης τοπικών

προϊόντων από τη Δράμα

στην ελληνική και ξένη αγορά

Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου στο Διοικητήριο Δράμας

 

ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ για την προώθηση τοπικών προϊόντων στην ελληνική και ξένη αγορά, διοργανώνει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και η Π.Ε. Δράμας, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, όπου θα συμμετέχουν συνολικά 33 εκθέτες από όλο το Νομό Δράμας.

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία παράγονται στο Νομό Δράμας και τα οποία θα εκτεθούν στο Διοικητήριο Δράμας.

Το διήμερο περιλαμβάνει ενημερωτικές διαλέξεις για τα γεωργικά προϊόντα και την προώθησή τους στις αγορές, έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρική παρασκευή από καταξιωμένους σεφ, διαγωνισμό καλύτερου μελομακάρονου και μουσικές εκδηλώσεις.

Στόχος της ως άνω δράσης είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η προβολή τους και η προώθησή τους στην εσωτερική και διεθνή αγορά και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και θεμελιώδη στοιχείο για τη συγκράτηση του πληθυσμού και των νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο και στο Νομό μας.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό το απόγευμα της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 με χαιρετισμούς και παρουσίαση εισηγήσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το βράδυ της Παρασκευής και 18.15 και αμέσως μετά τους χαιρετισμούς και με θέμα: «Ψηφιακή Γεωργία», θα μιλήσει ο κ. Ηλίας Πλατής, Market Development Manager Farma – d. Επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΤΑ. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο εργαστήριο Τεχνολογίας Αρωματικών – Φαρμακευτικών φυτών και αροτραίων καλλιεργειών.

Στη συνέχεια στις 18.50 – 19.10, εισήγηση με τίτλο: «Γεωργία και Αγορές Άνθρακα». Εισηγητής ο Dr. Αηδόνης Δημήτριος. Καθηγητής – Πρόεδρο Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνα και Καινοτομίας Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κυκλικής Οικονομίας ΔΙΠΑΕ. Συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ με το Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας (ΙΒΟ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Στις 19.30 – 20.00 θα ακολουθήσει η τρίτη εισήγηση με θέμα: «Πιστοποίηση προϊόντων – Δυνατότητες / Προοπτικές για τοπικά προϊόντα». Εισηγητής ο κ. Χατζηγεωργιάδης Νίκος, Γεωπόνος MSc. Εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Καρδίτσας – Τμήμα Τεχνολογία Τροφίμων. Εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Φλώρινας – Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας 28 Δεκεμβρίου ανοίγει στις 11.00 το πρωί με πρώτη εισήγηση που έχει θέμα: «Προγράμματα Επιχορηγήσεων». Εισηγητές ο κ. Γρηγοριάδης Δημήτριος, Οικονομολόγος και η κα. Χριστοφορίδου Άννα, Οικονομολόγος.

Στις 11.30 – 11.50 εισήγηση με θέμα: «Στρατηγικές και εργαλεία Marketing για την προώθηση τοπικών προϊόντων». Εισηγητής ο κ. Σπαθάρας Γεώργιος, Οικονομολόγος, Διευθυντής παραγωγής μονάδας εκτροφής και εμπορίας χοιρινών. Καθηγητής σε ΙΕΚ (κυκλική οικονομία, μάρκετινγκ, κτλ.).

Στις 11.50 – 12.10, εισήγηση με θέμα: «Εφαρμογές ψηφιακού marketing σε αγροτικά προϊόντα και προϊόντα διατροφής». Εισηγητής ο κ. Ρηγόπουλος Κωνσταντίνος, Επίκουρος καθηγητής Μάρκετινγκ και Έρευνας Αγοράς στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).

Παράλληλες εκδηλώσεις

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το σύνολο των διήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό και στις 27 Δεκεμβρίου, από τις 18.00 ως 21.00 θα λειτουργεί η έκθεση τοπικών προϊόντων.

Επίσης στις 19.40  – 20.00 μαγειρική από τον καταξιωμένο σεφ κ. Μπάρκα Χρήστο με τα τοπικά προϊόντα των εκθετών.

Στις 20.00 – 21.00, διαγωνισμός καλύτερου μελομακάρονου και την ίδια ώρα μουσική εκδήλωση με τοπικό μουσικό σχήμα.

Τη δεύτερη μέρα 28 Δεκεμβρίου, από 11.00 έως 14.00 λειτουργία της έκθεσης τοπικών προϊόντων

Στις 12.30 – 13.00 παρασκευή γλυκού από τον καταξιωμένο σεφ κ. Ζαρζώνη Γεώργιο με τα τοπικά προϊόντα των εκθετών.

Στις 13.00  – 13.15, ανακοίνωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού μελομακάρονου και από τις 13.00 έως 14.30 μουσική εκδήλωση με τοπικό μουσικό σχήμα.