Έως τις 6 Δεκεμβρίου
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής
στα δωρεάν προγράμματα του ΚΔΒΜ του Δήμου Δράμας
Θεματικά πεδία για την Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα
και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις,
Πολιτισμός και Τέχνη, Συμβουλευτική Γονέων, και Ελληνομάθεια για Μετανάστες
Της Σουζάνας Θεοδωρίδου
Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη δηλώσεων συμμετοχής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Δράμας, πραγματοποίησε χθες το πρωί, στο δημαρχείο, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αναστασία Τόλιου.
Μεταξύ άλλων, η κα. Τόλιου, αναφέρθηκε στην έναρξη λειτουργίας του ΚΒΔΜ του Δήμου Δράμας, στο οποίο θα υλοποιηθούν δράσεις γενικής, μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Όπως σημείωσε η κα. Τόλιου, το ΚΒΔΜ, απευθύνεται σε ενήλικες πολίτες, άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κλπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.
Τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, θα παρέχονται δωρεάν, και θα σχετίζονται με διάφορα θεματικά πεδία όπως είναι η Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη, Συμβουλευτική Γονέων, και Ελληνομάθεια για Μετανάστες.
Τα μαθήματα, θα πραγματοποιούνται στις σχολικές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ και του 2ου Λυκείου Δράμας, όπου υπάρχει προσβασιμότητα και για τα ΑμεΑ.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις συμμετοχής καθημερινά, τις ώρες 8 π.μ. έως 13.30 μ.μ., στο παλιό Δημαρχείο.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, στην κα. Μαχαιρίδου Σοφία στο τηλέφωνο: 25210 21054, 2521021698, και με την κα. Μανέντ Συλβή στο τηλέφωνο: 2521027415, στο παλιό Δημαρχείο.
Από αριστερά η κα. Σοφία Μαχαιρίδου και η κα. Αναστασία Τόλιου
Οι ενδιαφερόμενοι Δραμινοί, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή για τα προγράμματα που θα ξεκινήσουν από τις 10 Δεκεμβρίου, τα οποία σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, την γλώσσα και επικοινωνία, καθώς και με την συμβουλευτική γονέων.
Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα ακόλουθα προγράμματα: Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) – 25 ώρες, Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) – 25 ώρες, Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) – 25 ώρες, Σύνδεση σχολείου – οικογένειας – 50 ώρες, Δημιουργία Ιστοσελίδας – 50 ώρες, Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) – 50 ώρες, και Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) – 50 ώρες.
Επιπλέον, ακολουθούν οι δράσεις οι οποίες πρόκειται να υλοποιηθούν εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις: Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι), Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ), Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ), Δημιουργία Ιστοσελίδας, Ηλεκτρονική εφημερίδα, Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή, Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία, Βασικά Αγγλικά Α1, Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2), Βασικά Αγγλικά Α2, Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β2), Βασικά Γερμανικά Α1, Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Βασικά Γερμανικά Α2, Βασικά Ιταλικά Α2, Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α1, Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α2, Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2), Εκπαίδευση Μεταναστών Επίπεδο Α1: Απευθύνεται σε αρχάριους ή ψευδοαρχάριους (όσοι δεν έχουν κατακτήσει όλες τις γλωσσικές δεξιότητες της ελληνικής γλώσσας) υποψηφίους, Εκπαίδευση Μεταναστών Επίπεδο Α2: Απευθύνεται σε όσους έχουν κατακτήσει, σε επίπεδο αρχαρίων, όλες τις γλωσσικές δεξιότητες της ελληνικής γλώσσας, Εκπαίδευση Μεταναστών Επίπεδο Β1: Ο υποψήφιος μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα και αποτελεσματικά σε συνηθισμένες επικοινωνιακές περιστάσεις, Εκπαίδευση Μεταναστών Επίπεδο Β1 (ειδικών σκοπών): Με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου, Βελτιώνω την ορθογραφία μου, Εκμάθηση γραφής Braille σε άτομα με προβλήματα όρασης, Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες, Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία, Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή, Σύνδεση σχολείου – οικογένειας, Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ), Σύγχρονη οικογένεια, Κοπτική ραπτική, Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, Εργαστήρι μαγειρικής με παραδοσιακές συνταγές, Λαογραφία του τόπου, Ιστορία της Τέχνης, Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Αστικοί λαχανόκηποι, Αρχιτεκτονική κήπων, Οικιακή μελισσοκομία, Διαχείριση χρόνου, Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο, και Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.