Την Τρίτη 25/2 στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
Ενημέρωση για την ανάπτυξη δικτύου
παρακολούθησης χωροκατακτητικών ξενικών
ειδών σε δελταϊκές προστατευόμενες περιοχές
ΑΠΟ ΤΟ Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στη Δράμας, πραγματοποιείται Ημέρα Ενημέρωσης στο πλαίσιο του έργου: Ανάπτυξη δικτύου παρακολούθησης χωροκατακτητικών ξενικών ειδών σε δελταϊκές προστατευόμενες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας για την εκτίμηση των επιδράσεών τους στις οικοσυστημικές υπηρεσίες υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής (IASON+).
Η Ημέρα Ενημέρωσης θα γίνει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30, στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας στις εγκαταστάσεις του στη Δράμα.
Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου είναι ο κ. Σ. Τσιφτής, αναπληρωτής καθηγητής Δ.Π.ΥΘ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.30 έχει προγραμματιστεί η έναρξη της εκδήλωση με τους χαιρετισμούς. Στις 10.40 παρουσίαση του έργου ΙASON+ στην περιοχή του Δέλτα Νέστου και της λίμνης Βιστωνίδας. Τσιφτσής Σπύρος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΔΠΘ.
Στις 11.00 Παρατηρητήριο Χωροκατακτητικών Ξενικών Ειδών και Οικοσυστημικές Υπηρεσίες, από την κα. Μέρου Θεοδώρα, Ομότιμη Καθηγήτρια ΔΠΘ.
Στις 11.15 Χωροκατακτητικά Ξενικά Είδη στη Λίμνη Βιστωνίδα & το κατώτατο τμήμα του Ποταμού Νέστου & Οικοσυστημικές Επιπτώσεις από την Δρ. Όλγα Πετρίκη, Δασολόγος – Ιχθυολόγος.
Στις 11.30, Πρόβλεψη της δυνητικής εξάπλωσης των χωροκατακτητικών ξενικών ειδών στα υδάτινα οικοσυστήματα του Δέλτα Νέστου και της λίμνης Βιστωνίδας στο παρόν και στο μέλλον από τον κ. Τριανταφυλλίδη Στέλιο, Περιβαλλοντολόγο – MSc.
Στις 11.45, Παρούσα κατάσταση των Χωροκατακτητικών Ξενικών Ειδών στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Νέστου και μεθοδολογία εκτίμησης της εξάπλωσής τους και των ωφελειών-επιπτώσεων στα οικοσυστήματα της περιοχής στο μέλλον από τον Δρ. Δαμιανίδη Χρήστο, Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο.
Η ημερίδα θα κλείσει με ερωτήσεις και συζήτηση.