Home > Νέα > Επιστολή της Ανώτερης Διοίκησης Φρουράς Δράμας προς τον «Πρωινό Τύπο» – Για το κτίριο του ΚΙΧΝΕ το οποίο ρημάζει αβοήθητο!

Επιστολή της Ανώτερης Διοίκησης Φρουράς Δράμας προς τον «Πρωινό Τύπο» – Για το κτίριο του ΚΙΧΝΕ το οποίο ρημάζει αβοήθητο!

Επιστολή της Ανώτερης Διοίκησης Φρουράς Δράμας προς τον «Πρωινό Τύπο»

Για το κτίριο του ΚΙΧΝΕ

το οποίο ρημάζει αβοήθητο!

 

 

 

ΕΙΝΑΙ αλήθεια, ότι, με το κτίριο του πλήρως εγκαταλελειμμένου πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Δράμας (ΚΙΧΝΕ), ο «Πρωινός Τύπος» έχει ασχοληθεί πολλάκις στο πέρασμα των χρόνων. Και πάντα με καλή διάθεση και πίστη, όπως γίνεται σαφές μέσα από τα δημοσιεύματά μας.

Στις 11 Ιουνίου 2020, δημοσιεύθηκε κείμενο το οποίο αναφερόταν στην πτώση μέρους της εξωτερικής τοιχοποιίας. Βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες από τα εξωτερικά σημεία ενός πλήρως εγκαταλελειμμένου χώρου της τοιχοποιίας και προβήκαμε σε σχετικό δημοσίευμα.

Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ο καθένας είναι ολοφάνερο. Αβοήθητο το κτίριο αυτό, που θα έπρεπε σήμερα να είναι στολίδι για τη Δράμα, δυστυχώς, κάποια μέρα, θα πέσει. Έχει αφεθεί στην τύχη του.

Μετά από το σχετικό δημοσίευμα, λάβαμε μια επιστολή από την Ανωτέρα Διοίκηση Φρουράς Δράμας, την οποία και υπογράφει ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Παναγιώτης Αραμπατζής.

Όπως ενημερώνει ο Αντισυνταγματάρχης κ. Αραμπατζής, υπήρξαν κινήσεις αποκατάστασης των σημείων περίφραξης από τον Ελληνικό Στρατό, καθώς υπήρξαν προβλήματα στατικότητας και φθορές.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η όποια ενημέρωση από τον Ελληνικό Στρατό είναι σπάνια, παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε ότι ξεκαθαρίζει η κατάσταση για το τι συμβαίνει με το κτίριο αυτό. Και ευχαριστούμε τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, ο οποίος προβαίνει σ’ αυτή την κίνηση. Παλαιότερα, τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν υπήρξε η μεγάλη φωτιά στο Μάτι Αττικής, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια καθαρισμού, σε συνεργασία της Στρατιωτικής Υπηρεσίας με το Δήμο Δράμας, και καθαρίστηκε όλος ο εσωτερικός χώρος από τα ξερά χόρτα και όχι μόνο. Ο «Πρωινός Τύπος» είχε εκθειάσει τότε εκείνο το έργο.

Το κτίριο του ΚΙΧΝΕ, έχει μεγάλη ιστορία πίσω του, και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Η επιστολή

Η επιστολή του Α.Δ.Φ. Δράμας έχει ως εξής:

[Σε κείμενο της έγκριτης και ιστορικής εφημερίδας σας, την 11η Ιουνίου 2020 με τίτλο «Άρχισε να καταρρέει το εγκαταλελειμμένο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Δράμας (ΚΙΧΝΕ)», που το υπογράφει ο κ. Θανάσης Πολυμένης, πέραν των ιστορικών στοιχείων του κτηρίου υπάρχουν μία σειρά από ανακρίβειες καθώς επίσης και «θολά σημεία». Για την ορθή λοιπόν ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, χωρίς «ίσως» αλλά και για να «βρείτε μία άκρη» μέσω της ορθής οδού πληροφόρησης για ένα στρατιωτικό κτήριο, επισημαίνονται τα εξής:

Την Τρίτη 09 Ιουνίου 2020 ξεκίνησαν από τον 10ο Λόχο Μηχανικού (10 ΛΜΧ) εργασίες κατεδάφισης στα επικίνδυνα σημεία της περίφραξης και στο φυλάκιο της πύλης, μετά από σχετική μελέτη για τη στατικότητα και επικινδυνότητα των προαναφερόμενων σημείων. Μάλιστα για το φυλάκιο είχε εγκριθεί η κατεδάφισή του από τον προϊστάμενο Σχηματισμό. Οι εργασίες από τον 10ο ΛΜΧ συνεχίστηκαν και την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020. Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπήρξε, μετά από σχετικές ενέργειες της Υπηρεσίας, η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σχετική ρύθμιση της κυκλοφορίας στις πέριξ οδούς, προς αποφυγή ατυχήματος.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου και την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 η Διμοιρία Κατασκευών της Υπηρεσίας μας, προέβη στην αποκατάσταση των σημείων της περίφραξης με τσιμεντόλιθους όπου και είχε ενεργήσει ο 10 ΛΜΧ. Οι προαναφερόμενες εργασίες καθώς και η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, έγιναν διότι, όπως σας προαναφέραμε, διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικότητας καθώς και φθορές.

Με αφορμή το απόσπασμα του κειμένου σας, «πέρα από τους περίοικους κανένας δεν έμαθε τίποτα», σας ενημερώνουμε ότι μια ορθή πρακτική θα ήταν να προχωρήσει σε μια σχετική ερώτηση ο υπογράφων του κείμενου προς τους περίοικους, οι οποίοι και θα τον ενημέρωναν για την παρουσία των σχετικών κλιμακίων της Υπηρεσίας.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται σχετική αναφορά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου. Λανθασμένα λοιπόν έγινε κρούση προς το Δήμο της Δράμας για να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες.

Επίσης να σας ενημερώνουμε πως απαγορεύεται η φωτογράφιση Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων.

Είναι γνωστό, ότι το θέμα του ΚΙΧΝΕ «πουλάει» και έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την τοπική επικαιρότητα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα πρέπει να εμπλέκεται ο Ελληνικός Στρατός και οι ενέργειες του σε διάφορες θεματολογίες.

Αναμένουμε την αποκατάσταση, για την ορθή ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη σχετική δημοσιογραφική δεοντολογία, η οποία διακατέχει τους συνεργάτες της εφημερίδας σας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως για ό,τι ερώτηση ή απορία έχετε αναφορικά με στρατιωτικά ζητήματα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Φρουραρχείο Δράμας, το οποίο βρίσκεται στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς  Δράμας (τηλ. 2521032540).

Με εκτίμηση

Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) Παναγιώτης Αραμπατζής

Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Δράμας]