Με επιτυχία η δράση «Άλλοι
πετάνε και άλλοι πεινάνε»
Με στόχο των περιορισμό των οικιακών απορριμμάτων
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, η πολύ ενδιαφέρουσα δράση με κεντρικό τίτλο: «Άλλοι πετάνε και άλλοι πεινάνε».
Καλεσμένοι στην εκδήλωση, ήταν οι chef Παύλος Χάππιλος και Λία Μακροστέργιου (παίκτες από το περυσινό master chef), οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας μυστικά, συμβουλές, υποδείξεις και συνταγές.
Η εκδήλωση «Άλλοι Πετούν – Άλλοι Πεινούν» ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στην πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων και έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ευαισθητοποίηση Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Στόχος της δράσης είναι η αξιοποίηση στο μέγιστο του ωφέλιμου των τροφών που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μας βοηθούν να περιορίσουμε την παραγωγή οικιακών απορριμμάτων, ρυπαίνοντας λιγότερο το περιβάλλον και ταυτόχρονα κάνοντας οικονομία σε χρήμα, πόρους και ενέργεια.
Οι δύο γνωστοί chef, μαγείρεψαν και έδειξαν στο κοινό, πώς μέσα από την καθημερινή μαγειρική στο σπίτι και την οικονομία στην κουζίνα, μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε όλες τις ποσότητες τροφών στο έπακρο και να μην πετάμε φαγητό, την ώρα που άλλοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια!
Ο Παύλος Χάππιλος και Λία Μακροστέργιου, μας παρουσίασαν ιδέες και οδηγίες για το πώς να επαναχρησιμοποιούνται με ασφάλεια και να μην καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων τα υπολείμματα τροφών ή τα περισσεύματα των προηγούμενων ημερών.