Home > νέα > Εξελίξεις για την κάλυψη από ιδιώτες Παθολόγους της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Ιατρ. Συλ. Δράμας κ. Μπακόπουλος

Εξελίξεις για την κάλυψη από ιδιώτες Παθολόγους της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Ιατρ. Συλ. Δράμας κ. Μπακόπουλος

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Ιατρ. Συλ. Δράμας κ. Μπακόπουλος

Εξελίξεις για την κάλυψη από ιδιώτες

Παθολόγους της Παθολογικής Κλινικής

του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Συσκέψεις του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας με τον υφυπουργό Υγείας και τη διοίκηση Νοσοκομείου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκονται συζητήσεις για το ζήτημα της κάλυψης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, με ιδιώτες Παθολόγους, καθώς και για το κενό που παρουσιάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όπως έχει δημοσιεύσει ο «Π.Τ.» τις τελευταίες μέρες, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη θέμα με το ζήτημα της πρόσκλησης από πλευράς Υπουργείου Υγείας των ιδιωτών Παθολόγων να καλύψουν τα κενά στις Παθολογικές κλινικές, μεταξύ αυτών και στο Νοσοκομείο Δράμας.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουλίου (χθες), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της διοικήτριας του Νοσοκομείου Δράμας κα. Καρατζόγλου, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα. Βασιλείου και ο αντιπρόεδρος κ. Μπακόπουλος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών καθώς και θεσμικοί φορείς του Νοσοκομείου Δράμας.

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Μπακόπουλος, σημείωσε ότι στη συνάντηση αυτή έγινε ενημέρωση για την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Ιατρικός Σύλλογος με τον υφυπουργό Υγείας κ. Θεμιστοκλέους το απόγευμα της Τετάρτης 17 τρέχοντος, ο οποίος επέμεινε ως προς το ζήτημα  ότι οι ιδιώτες Παθολόγοι θα πρέπει να καλύψουν τις κενές θέσεις στην Παθολογική Κλινική.

Αυτό που φέρεται να τονίστηκε από τον υφυπουργό σύμφωνα με τον κ. Μπακόπουλο, είναι ότι αν δεν δεχτούν οι ιδιώτες Παθολόγοι, τότε θα τους κοπούν οι συνταγογραφήσεις.

Όπως τονίζει μιλώντας στον «Π.Τ.» ο κ. Μπακόπουλος, σε επαφές που είχε ο ίδιος με ιδιώτες Παθολόγους της Δράμας, εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν για μια – δυο εφημερίες, «όχι όμως να γίνει αυτό καθημερινότητα και να κλείσουν τα ιατρεία τους».

Χαρακτηριστικά διευκρινίζει μάλιστα ο κ. Μπακόπουλος ότι «στη Δράμα έχουμε 11 ιδιώτες Παθολόγους, από τους οποίους οι 6 είναι άνω των 65 ετών, οπότε δεν ξέρουμε αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έχει μια εφημερία σε Δευτεροβάθμιο φορέα όπως το Νοσοκομείο. Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος, δεν θα κάνουμε κάτι περισσότερο πέρα από την ενημέρωση του τι θέλει να κάνει ο υφυπουργός. Από εκεί και πέρα είναι πολιτική απόφαση και αυτή κρίνεται».

Στο τέλος του μήνα η υπογραφή για το «άγονο»

Ερωτώμενος σχετικά με το ζήτημα της υπογραφής της ΚΥΑ για τον χαρακτηριστικό του Νοσοκομείου Δράμας ως «άγονο», ο κ. Μπακόπουλος λέει ότι στην τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Υγείας, τους είπε πως μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει υπογραφεί επισημαίνοντας ότι «προς το παρόν πάντως δεν προβλέπονται κίνητρα για τους ιδιώτες, παρά μόνο αντικίνητρα, τη διακοπή δηλαδή της συνταγογράφησης» και τονίζει ότι «προς το παρόν δεν ξέρουμε  τι κίνητρα θα δοθούν για το “άγονο”, αν θα υπάρξουν αυξημένα οικονομικά, επίδομα στέγασης, σίτισης ή οτιδήποτε άλλο. Και ακόμα θα πρέπει να υπάρξει και το νομικό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν να συνδράμουν οικονομικά και οι Δήμοι για το μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Σήμερα οι Δήμοι μπορούν να επιδοτήσουν οικονομικά μόνο τους επικουρικούς ιατρούς», καταλήγει.

1.000 ευρώ από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα που γινόντουσαν όλα αυτά, με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αποφάσισε να χορηγήσει επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε γιατρό που θα συνδράμει στα Νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν «επίμονη υποστελέχωση» όπως αναφέρει.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη συνάντηση του προεδρείου του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την Τρίτη (16/7) και συνεδρίασή του, την Τετάρτη (17/7).

Η πρόσκληση θα αφορά στους γιατρούς που πρόσφατα έλαβαν τον τίτλο της ειδικότητας, ούτως ώστε να μην προχωρήσει το υπουργείο Υγείας σε λύσεις υποχρεωτικότητα, όπως έχει προαναγγείλλει. Όπως επισημαίνει ο ΠΙΣ, το ποσό αυτά ξεπερνά τα χρήματα που θα λάβει ο γιατρός για δύο εφημερίες επί τρείς μήνες.