Καμιά επίσημη επιβεβαίωση από κανέναν αρμόδιο!
Φήμες για παρενόχληση παιδιών
στο Δοξάτο από άγνωστο όχημα
Αστυνομία: Κανονικά θα έπρεπε να υπάρξει επίσημη καταγγελία
Του Θανάση Πολυμένη
ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ημέρες, και συγκεκριμένα από τις 9 Νοεμβρίου ακόμα, που κυκλοφορεί μια φήμη στο Δοξάτο, ότι κάποιος άγνωστος παρενοχλεί μικρά παιδιά.
Αναλυτικότερα, η φήμη κυκλοφόρησε αρχικά στο facebook, όπου μία ανάρτηση περιγράφει «έναν κύριο 50-55 ετών, γκρίζα μαλλιά, μαύρο καραβάν αυτοκίνητο, ο οποίος υποτίθεται ότι σταμάτησε ανήλικο κορίτσι στην πλατεία του Δοξάτου και του έκανε επίμονη πρόταση να επιβιβαστεί στο όχημα και να το μεταφέρει».
Επίσης, στη συνέχεια της ανάρτησης περιγράφεται «οδηγό με ίδια χαρακτηριστικά, αυτοκίνητο μάρκας Toyota corolla, ασημί χρώματος έκανε την ίδια πρόταση σε ανήλικο κοριτσάκι στο Καλαμπάκι». Όπως ο ίδιος σχολιάζει «και στις δύο περιπτώσεις τα κοριτσάκια ήταν καλά διαβασμένα».
Αυτό! Χωρίς καμιά απολύτως άλλη ενημέρωση. Πόσοι άνδρες 50-55 ετών και γκρίζα μαλλιά υπάρχουν; Προφανώς μερικές εκατοντάδες, για να μην πούμε χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Το ίδιο φυσικά και τα αυτοκίνητα. Την ανάρτηση του κυρίου, κοινοποίησαν μερικές εκατοντάδες χρήστες του Facebook, ζητώντας από τις αρχές να προστατεύσουν τα παιδιά τους, άλλοι ζήτησαν από τον κύριο να δώσει περισσότερα στοιχεία και πάει λέγοντας.
Και βέβαια, η συζήτηση πέρα από το Facebook, πέρασε και στην πραγματική ζωή. Εκεί, όπου ο ένας αντιμετωπίζει τον άλλο κατά πρόσωπο, μιλάει και ακούει, μυρίζει γύρω του.
Θέλοντας να δούμε τι αληθεύει και τι όχι απ’ αυτή την υπόθεση, επικοινωνήσαμε αρχικά με τον υπεύθυνο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Όπως μας εξήγησαν από την Αστυνομία, αν είχε συμβεί κάτι, θα έπρεπε να υπάρχει μια καταγγελία από κάποιους γονείς, προκειμένου η Αστυνομία να κινηθεί και να ερευνήσει το ζήτημα αυτό. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν υπάρχει, καμιά καταγγελία.
Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε επίσης με δάσκαλο του Δοξάτου, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει μια φήμη για κάποιον άντρα που κινείται μεταξύ Δοξάτου, Αγίου Αθανασίου και Καλαμπακίου, χωρίς όμως να μπορέσει να επιβεβαιώσει κανένα αληθινό περιστατικό.
Όπως είπε συγκεκριμένα, «τα ακούμε κι εμείς εδώ στο Δοξάτο, αλλά κανένας γονέας δεν έχει καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο, ούτε στο Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου, ούτε στα σχολεία μας».
Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται περί μιας από τις συνηθισμένες φήμες που ακούγονται εδώ και χρόνια. Το πιθανότερο είναι ότι γίνονται μέσω του Facebook, προκειμένου κάποιος χρήστης του διαδικτύου να τύχει αναγνώρισης και να πάρει like.
Από την άλλη πλευρά, η ίδια η Αστυνομία, όταν φτάνουν τέτοιες υποθέσεις με φήμες να γίνονται αντικείμενο συζήτησης, οφείλει να τα διαψεύδει, προκειμένου να καθησυχάζει τους πολίτες. Και ακόμα, να αναζητά τον διασπορέα ψευδών ειδήσεων και να του ζητεί εξηγήσεις! Γιατί, κανείς δεν μπορεί να διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, τέτοιες που να απασχολούν μικρές κοινωνίες όπως το Δοξάτο, τον Άγιο Αθανάσιο και το Καλαμπάκι για παράδειγμα.