Μιλάει στον «Π.Τ.» ο δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας
Γενικά ικανοποιητικές
οι επιδόσεις των υποψηφίων
μαθητών της Δράμας
► Υψηλότερες βαθμολογίες στο Ανθρωπιστικών Σπουδών και Υγείας και χαμηλότερες στα μαθηματικά
► Ανεβασμένες οι βαθμολογίες στα Λύκεια της πόλης της Δράμας και πεσμένες στα περιφερειακά και Εσπερινά
Του Θανάση Πολυμένη
ΤΕΛΕΙΩΣΕ το μεσημέρι της Πέμπτης η αγωνία για χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2023. Όσοι πέτυχαν, θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα τις διαδικασίες για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών, και όσοι απέτυχαν, θα μπορέσουν να σκεφτούν ποιο άλλο μονοπάτι θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα. Είτε αν θα δώσουν και πάλι εξετάσεις το 2024, είτε αν θα προωθηθούν σε κάποιες άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, στα ΙΕΚ ή σε κάποιες ιδιωτικές σχολές.
Όσον αφορά τις βαθμολογίες που πέτυχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Δράμας, οφείλουμε να πούμε ότι για άλλη μια χρονιά, πέτυχαν σχετικά καλές βαθμολογίες. Σε γενικά πλαίσια, η Δράμα παρουσιάζει αρκετά καλό ποσοστό μαθητών που πετυχαίνουν τον στόχο τους.
Αναλυτικότερα και μιλώντας στον «Π.Τ.» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας κ. Κιουλάνης, σημειώνει ότι «οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι γενικά ικανοποιητικές. Οι υποψήφιοι που αναμένονταν να γράψουν καλά, έγραψαν πολύ καλά. Υπάρχουν πολύ υψηλές βαθμολογίες μαθητών, αλλά και βαθμολογίες ιδιαίτερα στα Μαθηματικά κάτω από τη βάση».
Ιδιαίτερα σημειώνει ο ίδιος ότι, όπως μας είπαν και ορισμένοι διευθυντές Λυκείων που μιλήσαμε μαζί τους, «ο μέσος όρος Ανθρωπιστικών Σπουδών είναι υψηλότερος συγκριτικά με τους άλλους προσανατολισμούς, αλλά ως μεμονωμένες περιπτώσεις υποψήφιοι από το Υγείας και Θετικών Σπουδών είχαν υψηλότερες βαθμολογίες.
Σε γενικές γραμμές όπως πάντα υπήρξε μεγάλη ποικιλία βαθμών».
Χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Κιουλάνης, ότι, «στα ΓΕΛ της πόλης μας οι βαθμολογίες ήταν πολύ καλύτερες σε σχέση με τα περιφερειακά σχολεία ή τα Εσπερινά. Οι υψηλότερες βαθμολογίες ήταν από 18.000 έως 19.000 μόρια».
Επισημαίνει τέλος, ότι «είμαστε σε αναμονή για τις ημερομηνίες υποβολής των μηχανογραφικών» και εκφράζει τα «θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και ιδιαίτερα σε όσους μαθητές και μαθητρίες είναι κοντά στους στόχους τους».
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ στον «Π.Τ.» κ. Κόλτση, ότι, «με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έχουμε κάνει, το 60% των μαθητών μας έγραψε πάνω από 15. Εκεί που υστέρησαν ήταν λίγο στο Ανθρωπιστικών Σπουδών, γενικά όμως είμαστε αρκετά καλά». Ένας μαθητής μάλιστα του 2ου ΓΕΛ συγκέντρωσε μέχρι και 18.260 μόρια το μάξιμουμ, ανάλογα με τη Σχολή που θα δηλώσει.
Αναφερόμενη επίσης στο ζήτημα των εξετάσεων η διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Δράμας κα. Μαρκογιαννάκη, σημειώνει ότι «το γενικό αποτέλεσμα είναι καλό, ενώ στα Μαθηματικά και ιδιαίτερα της Οικονομίας, Πληροφορικής είχαμε χαμηλότερες βαθμολογίες, ενώ στο Ανθρωπιστικών Σπουδών ,Υγείας, Θετικών που είναι και η αφρόκρεμα, εκεί είχαμε πολύ υψηλότερες βαθμολογίες».