Το ΔΙ.ΔΙΑΚ. Δράμας για το έργο ΒΑΑ στην περιοχή της 19ης Μαΐου
Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν
οι επιχειρηματίες της περιοχής
«Η παρατεταμένη περίοδος εκτέλεσης των εργασιών
έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα»
ΜΕ ΝΕΑ ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Δίκτυο Διακυβέρνησης Βιοκλιματικής – Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης (ΔΙ.ΔΙΑΚ. – Δράμας), αναφέρεται στο έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης (ΒΑΑ) στην περιοχή της 19ης Μαΐου και των γύρω δρόμων.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων από το ΔΙ.ΔΙΑΚ., «οι εργασίες του έργου της ανάπλασης βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αφήνοντας ανοικτά σκάμματα σε μεγάλο μέρος της περιοχής και η διέλευση αυτοκινήτων και πεζών είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν έντονες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους και αναφέρουν πως η παρατεταμένη περίοδος εκτέλεσης των εργασιών, τους έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με κυριότερο αυτό της μείωσης του τζίρου τους. Οι πολίτες, από την άλλη, που κατοικούν σε οικήματα εκατέρωθεν των οδών όπου πραγματοποιείται η ανάπλαση, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη σκόνη, τον θόρυβο και τη δυσκολία μετακίνησης τους από και προς τις οικίες τους».
Όπως αναφέρεται μάλιστα το δελτίο του ΔΙΔΙΑΚ Δράμας, «όλο αυτό το διάστημα, το ΔΙΔΙΑΚ είναι κοντά στους επιχειρηματίες και στους πολίτες που η καθημερινότητά τους επηρεάζεται από τα έργα ΒΑΑ, καταγράφοντας συστηματικά και αναδεικνύοντας τα προβλήματα που προκύπτουν. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις, όπου το δίκτυο έφερε σε επαφή τους αρμόδιους φορείς με τους ενοχλημένους πολίτες και επιχειρηματίες για την ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν στο πεδίο. Πρόσφατα, μάλιστα το δίκτυο πρόσθεσε ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο για την ευκολότερη επικοινωνία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Viber για την αποστολή άμεσων μηνυμάτων από και προς το δίκτυο».
Το ΔΙΔΙΑΚ υπενθυμίζει ότι «αποτελεί μια ανοικτή δομή κοινωνικής συμμετοχής στην οποία μπορεί να συμμετέχει και να επικοινωνεί οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για το σχέδιο ΒΑΑ. Η επικοινωνία των ενδιαφερομένων με το δίκτυο μπορεί να γίνει είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, το ιστολόγιο, της εφαρμογής viber ή μέσω τηλεφώνου, στο εστιακό σημείο του δικτύου που φιλοξενείται στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, αλλά και με προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη της ομάδας συντονισμού του δικτύου».