Home > νέα > Ηλικιωμένοι περιμένουν με τις ώρες στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο ! -Απαράδεκτες καταστάσεις έξω από τράπεζες

Ηλικιωμένοι περιμένουν με τις ώρες στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο ! -Απαράδεκτες καταστάσεις έξω από τράπεζες

Απαράδεκτες καταστάσεις έξω από τράπεζες

Ηλικιωμένοι περιμένουν με τις ώρες

στην ουρά κάτω από τον καυτό ήλιο!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ουρές έξω από τράπεζες, τις είχαμε γνωρίσει όλοι στην εποχή των capital controls και φυσικά τις βλέπουμε τακτικά όταν μαζεύονται οι συνταξιούχοι να πληρωθούν. Τότε βέβαια, οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές, καθώς δεν υπήρχαν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στην εποχή του κορωνοϊού και της προστασίας όλων μας από τον Covid-19, τα πράγματα άλλαξαν. Σήμερα, για να μπεις σε μια τράπεζα, θα πρέπει να περιμένεις στην ουρά έξω από την είσοδο. Είτε βρέχει, είτε κάνει κρύο, είτε ο καυτός ήλιος του καλοκαιριού σού χτυπάει αλύπητα το κεφάλι και το σώμα.

Χθες το πρωί, αντικρίσαμε την εικόνα που βλέπετε στη φωτογραφία. Μια εικόνα που μας έκανε αλγεινή εντύπωση. Η πλειοψηφία αυτών που περιμένουν έξω στον ήλιο, είναι ηλικιωμένοι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξέσπασε και ένας καυγάς προφανώς για τη σειρά… γιατί εκεί έξω σειρά δεν μπορεί να κρατηθεί.

Αυτό που νιώσαμε εκείνη την στιγμή, ήταν ο ευτελισμός του ανθρώπου που περιμένει στη σειρά για να κάνει τη δουλειά του, και οι τράπεζες που αδιαφορούν για τους πελάτες τους. Και δεν είναι βέβαια το συγκεκριμένο υποκατάστημα, αλλά είναι σχεδόν όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, με κάποιες εξαιρέσεις. Και αναρωτιόμαστε, γιατί οι τράπεζες δεν φροντίζουν για τους πελάτες τους, να τοποθετήσουν αρχικά μια τέντα για τον ήλιο και κατά δεύτερον έναν τρόπο, ώστε η σειρά σ’ αυτές τις απίθανες ουρές, να έχει νούμερα προτεραιότητας.

Πρόκειται για τριτοκοσμικές καταστάσεις, από τη στιγμή που χρυσοπληρώνουμε τις τράπεζες για την πιο απλή και απίθανη συναλλαγή. Για παράδειγμα, όταν ο ηλικιωμένος δεν μπορεί να καταθέσει στο ταμείο ποσά κάτω από 1.000 ευρώ, θα πρέπει να το κάνει στο μηχάνημα της τράπεζας. Η πλειοψηφία όμως δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί και εκεί θα πρέπει να υπάρχει σταθερά ένας υπάλληλος ώστε να βοηθάει. Αν και κάποιες φορές καλούνται να βοηθήσουν … μόνο αν τους φωνάξουν!

Η εικόνα αυτή λοιπόν δεν μας αρέσει. Και καμιά εικόνα ουράς δεν μας αρέσει, με τους ανθρώπους να τσακώνονται και να καίγονται από τον ήλιο. Και επειδή αυτό το … βιολί με τον κορωνοϊό θα κρατήσει αρκετούς μήνες, όλες οι τράπεζες θα πρέπει να βρουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ουράς.

Τι θα γίνει για παράδειγμα όταν θ’ αρχίσει να βρέχει; Τι θα γίνει το χειμώνα με το κρύο και την παγωνιά; Θα πρέπει να υπάρξει φροντίδα για όλα αυτά, με τέντες για τον ήλιο, για τη βροχή και για το κρύο ακόμα τον ερχόμενο χειμώνα γιατί εκεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα είναι πιθανότατα χειρότερη από σειρά. Και ακόμα, προβλέψτε να τοποθετηθεί ένα μηχανάκι με νούμερα προτεραιότητας, ένα απλό όπως στα σούπερ μάρκετ, ίσα-ίσα για να μην χάνεται η σειρά εκεί έξω και πλακώνεται ο κοσμάκης.

Διότι, ας σκεφτούμε ότι για μια τραπεζική συναλλαγή μέσω κινητού τηλεφώνου από τη μια τράπεζα στην άλλη, για κατάθεση 0,87 λεπτών, το κόστος ανέρχεται στα 2,50 ευρώ! Ας ευαισθητοποιηθούν λοιπόν οι τράπεζες και ας φροντίζουν τους πελάτες τους και την υγεία τους!