ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ – Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης
Κάμερες, κάμερες παντού…
Θα μπορούσαμε να παραφράσουμε εκείνο το ωραίο τραγουδάκι του Τζίμι Πανούση… «κάγκελα, κάγκελα παντού…»,
σε κάμερες, κάμερες παντού… έτσι για να καταλάβουμε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα τελικά!
Γιατί προφανώς δεν το έχουμε καταλάβει και δεν αντιδρούμε καν!
Τα πραγματικά κάγκελα μιας φυλακής, δεν είναι ανάγκη να είναι σιδερένια και να κλειδώνουν με τεράστιες αμπάρες και λουκέτα…
… εκεί μέσα φυλάσσονται μόνο οι κακοί…
… αλλά μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να μετατραπεί άνετα σε έναν τεράστιο κλειστό χώρο, ο οποίος ελέγχεται από παντού με κάθε τρόπο…
… ακόμα κι αν νομίζεις ότι επειδή αντικρίζεις τον ήλιο το πρωί που πας στη δουλειά σου ή στο συσσίτιό σου το μεσημέρι είσαι ελεύθερος!!!
Αφού πρώτα προσπάθησαν να τοποθετήσουν μηχανήματα για ηλεκτρονικά εισιτήρια το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας με προσωπικά δεδομένα των επιβατών…
… τώρα γέμισαν τον τόπο με κάμερες, ακόμα και μέσα στους συρμούς, μέσα στα βαγόνια για να καταγράφουν τι, άραγε;
Και αν μη τι άλλο βέβαια, όλο αυτό το στήσιμο γίνεται προφανώς για να πέσει χρήμα εκεί που θέλουν να το δώσουν…
… και όλα αυτά, όπως αποδεικνύεται, είναι ακριβοπληρωμένα από αριστερές κυβερνήσεις προς «αριστερούς» πελάτες!
Αρχικά, για να καταλάβουμε, πρέπει να πούμε ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έδωσε μεν άδεια τοποθετήσεις καμερών στα βαγόνια, όρισε όμως ότι η όπια καταγραφή θα πρέπει να διαγράφεται σε 48 ώρες!
Όπως γράφουν τα μέσα ενημέρωσης, όταν η εταιρεία προμηθεύτηκε το καλοκαίρι, χωρίς να έχει υπολογίσει την Αρχή (!), οι κάμερες ήταν ήδη τοποθετημένες, με λογισμικό που πρόβλεπε την αποθήκευση των λήψεων για αόριστο χρόνο!
Με την απόφαση της Αρχής Προστασίας οι κάμερες αυτές μ αυτό το λογισμικό δεν μπορούν να λειτουργήσουν στους 17 συρμούς που τις έχουν προεγκατεστημένες, ούτε να εγκατασταθούν νέες στα βαγόνια- παλιά και νέα- που δεν τις έχουν.
Κι εδώ θριαμβεύει η ελληνική άρπα κόλλα δημόσιας υπηρεσίας με τα λεφτά των φορολογούμενων! Οι νέοι συρμοί παραγγέλθηκαν και ήρθαν πριν η Εταιρία πάρει την απόφαση της Αρχής Δεδομένων για την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών!
Μετά την απόφαση πρέπει να αλλάξει το λογισμικό και να μην αποθηκεύει επ’ αόριστον, αλλά μόνο για 48 ώρες τις βιντεοσκοπήσεις!
Η αλλαγή λογισμικού, εξ αιτίας του άρπα κόλλα προγραμματισμού, για να λειτουργήσουν οι κάμερες σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, χρειάζεται χρόνο και, κυρίως, πρόσθετα κονδύλια, τα οποία θα πληρώσουν οι βιντεοσκοπούμενοι φορολογούμενοι!
Πρόσθετα κονδύλια θα χρειαστούν και οι πρόσθετες κάμερες με το λογισμικό τους που θα τοποθετηθούν και σε όλα τα παλιά βαγόνια, που δεν έχουν ούτε καν την υποδομή για τη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Γιατί δε γίνεται να σε παρακολουθούν μόνο στους καινούργιους 17 συρμούς!
Αν το σύμπαν είναι ολόγραμμα…
Λοιπόν, ευχάριστα τα τελευταία νέα από τα επιστημονικά δεδομένα! Καθηγητής Μαθηματικών ελληνικής καταγωγής, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, έχει ήδη απτές αποδείξεις…
… ότι το σύμπαν μπορεί να είναι ένα τεράστιο πολύπλοκο ολόγραμμα!
Κι αναρωτιέμαι λοιπόν…
… αν πρέπει να ζητήσω τη ζωή μου πίσω για ένα σύμπαν που τελικά δεν υπάρχει, ή είναι μια απλή εκπομπή φωτονίων…
… και αν πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους, ότι τα λεφτά όντως δεν έχουν καμία αξία, αφού τελικά είναι κι αυτά ένα ολόγραμμα…
.. .άρα δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα!
Πού θα πάει, θα σκεφτώ κι άλλα που δεν υπάρχουν στη συνέχεια!
Επανέρχεται ο εφιάλτης…
Αργά αλλά σταθερά, επανέρχεται εκείνος ο εφιάλτης περί της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη… το ευρώ δηλαδή και η περίφημη συντομογραφία του GREXIT… και δεν μοιάζει απλώς με φάρσα…
… αλλά θα μοιάζει προφανώς με τραγωδία, η οποία δεν θα έχει τέλος!
Η συζήτηση για το «ακραίο χειρουργείο» του Grexit επανέρχεται σαν μια σοβαρή προοπτική που δεν είναι και τόσο εκτός πραγματικότητας, γράφει ο Τόνι Μπάρμπερ στους Financial Times.
Ως ασθενή που παραμένει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στο νοσοκομείο για τους οικονομικά πληγωμένους της ευρωζώνης παραλληλίζει την Ελλάδα ο συντάκτης των Financial Times Τόνι Μπάρμπερ υποστηρίζοντας ότι χώρα βρίσκεται καθ’ οδόν για μια τέταρτη «οικονομική μετάγγιση» το 2018.
Όπως σημειώνει, δε, στο τέλος του 2019 η Ελλάδα θα κατέχει ένα ιδιότυπο ρεκόρ καθώς θα γίνει η χώρα που έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της στην Ευρωζώνη στη «μονάδα εντατικής θεραπείας».
Αναφερόμενος στο μέχρι στιγμής αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων ο Μπάρμπερ υποστηρίζει ότι τελικά ο «ασθενής» Ελλάδα θα πάρει το φάρμακο που θα προκύψει από τον συμβιβασμό αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση ο συνδυασμός των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και των υποχρεώσεων της Ελλάδας θα βάλουν τη χώρα στην τεχνητή υποστήριξε μέχρι τον Ιούλιο.
Όπως εξηγεί το ερώτημα για το αν μετά από επτά χρόνια υπάρχει έστω και υποψία θεραπείας έχει τρία σκέλη:
– Το πρώτο αφορά την ικανότητα της χώρας να ξεπληρώσει τα χρέη της με τον συντάκτη των FT να εστιάζει στη διαφωνία ανάμεσα στους ευρωπαίους και το ΔΝΤ.
– Το δεύτερο αφορά τα πλεονάσματα με τους Ευρωπαίους να υποστηρίζουν ότι τα πρόσφατα πρωτογενή πλεονάσματα δείχνουν ότι τα δημοσιονομικά πηγαίνουν καλύτερα ενώ το ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξο έχοντας στο νου του την ιστορική τάση των ελληνικών κομμάτων να εγκαταλείπουν την δημοσιονομική πειθαρχία υπέρ του πελατειακού συστήματος και ισχυρών οικονομικών ομάδων.
– Το τρίτο και πιο σημαντικό έχει να κάνει, σύμφωνα με τον Μπάρμπερ, αν τα προγράμματα διάσωσης βοήθησαν στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους.
Ο συντάκτης των FT καταλήγει ότι η παραλυσία της Ελλάδας θα συνεχιστεί όσο δεν υπάρχει μια αποφασιστική ώθηση είτε προς την αποφασιστική μείωση του χρέους είτε προς την έξοδο από την ευρωζώνη δημιουργώντας αρκετό χώρο στην Ελλάδα να κάνει το ελάχιστο δυνατό στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να συνεχίσει η ροή της οικονομικής βοήθειας.
«Σε αυτή την κατάσταση κανείς δεν είναι νικητής και σίγουρα όχι ο ελληνικός λαός» καταλήγει το άρθρο των FT.