Home > Νέα > Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δραμινού συγγραφέα Τηλέμαχου Τσελεπίδη «Ιστορικές καταγραφές – Μορφές της Ιστορίας»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δραμινού συγγραφέα Τηλέμαχου Τσελεπίδη «Ιστορικές καταγραφές – Μορφές της Ιστορίας»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Δραμινού

συγγραφέα Τηλέμαχου Τσελεπίδη

«Ιστορικές καταγραφές – Μορφές της Ιστορίας»

 

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ νέο βιβλίο του Δραμινού συγγραφέα κ. Τηλέμαχου Τσελεπίδη, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Το νέο του βιβλίου έχει τίτλο: «Ιστορικές καταγραφές – Μορφές της Ιστορίας» και  όπως γίνεται κατανοητό,  αναφέρεται σε προσωπικότητες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, που όμως συνδέονται και με την περιοχή της Δράμας.

Οι καταγραφές του ξεκινούν από τον Μέγα Αλέξανδρο και τις γυναίκες στη ζωή του, περνάει στην γνωριμία με την τοπική ιστορία και στη συνέχεια αναφέρεται στον Θουκυδίδη τον Αλιμούσιο.  Το τέταρτο κεφάλαιο έχει τίτλοι «Οι Βούλγαροι κι εμείς», το πέμπτο μιλάει για τους «Αισυμνήτες» και στο έκτο κάνει αναφορά για την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία στην Αρχαία Ελλάδα, ενώ το πρώτο μέρος κλείνει με το κεφάλαιο «Το Άλογο και η Δράμα».

Στο δεύτερος μέρος με θέμα την τοπική μας ιστορία, μπορεί κανείς να βρει τα εξής κεφάλαια: «Εικόνες από την τουρκοκρατούμενη Δράμας 1373-1913», «Ο Δάσκαλός μου», «Ένα ανεπανάληπτο πάρτι», «Το χρονικό μιας σφαγής», «Ένα αλλιώτικο πέρασμα από το Φαλακρό (Παγγαίο) όρος» και τέλος «Το Χωριό μου».

Πρόκειται για ένα βιβλίο με 13 τυχαία θέματα, που λίγο ως πολύ μας αγγίζουν όλους  και ενίοτε μας προβληματίζουν. Ο πρόγονός μας στρατηλάτης και βασιλέας του Μακεδονικού κράτους, Μέγας Αλέξανδρος, μια ιστορική προσωπικότητα του παγκόσμιου βεληνεκούς και για την οποία σεμνύεται όλη η παγκόσμια κοινωνία, με βάση την πολιτισμική και ιστορική του πορεία, γίνεται στις μέρες μας αντικείμενο χλεύης από ανιστόρητους ειδεχθείς και ατιμώρητους, εγκληματίες. Η σκιαγράφηση και εξιστόρηση των γυναικών στη ζωή του, της οικογένειας και των παιδιών του και του αξεπέραστου ψυχικού του μεγαλείου και ο σεβασμός του απέναντι στις γυναίκες, θεωρείται απαραίτητο να αναφερθεί.

Ο άνισος Μακεδονικός αγώνας των Ελλήνων.

Η Δημοκρατική μεταχείριση των ασθενούντων συμπολιτών μας ομοφυλόφιλων σύμφωνα με το αρχαιοελληνικό νομικό πλαίσιο.

Η αντιμετώπιση της δημοκρατικής τάξης, ειρήνης και ευνομίας των κοινωνιών, από εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους.

Τα αληθινά ιστορικά γεγονότα, λάθη και εμφύλιες  αντιπαλότητες μεταξύ των Ελλήνων.

Η εθνική αντίσταση κατά των κατοχικών αρχών που στη διαδρομή της ιστορίας καταδυνάστευσαν τον τόπο μας και η σθεναρά και άδολη και πατριωτική αντίσταση του λαού μας.

Οι ασύγκριτες χαρισματικές φυσικές ομορφιές του τόπου μας και η ιστορική αυτογνωσία και επιτακτική γνώση του ιστορικού, γενικά, παρελθόντος του γένους των Ελλήνων.

Στον πρόλογό του με τίτλο: «Λίγα λόγια…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Τσελεπίδης: «Είναι παράξενη η ψυχολογία των ανθρώπων οι οποίοι εκφράζονται γραπτά, για ότι πολύπλευρα τους απασχολούν. Και βέβαια έχον θετικά ή αρνητικά δοκιμαστεί. Όλα αυτά τα ψυχικά ξεσπάσματα και οι μεταβολές στον ψυχικό μας κόσμο, όλα αυτά τα γραπτά, άλλοτε τα αφήνεις να χαθούν στη λήθη κι άλλοτε επανέρχεται σε αυτά νοσταλγικά».

«Ο νόστος, η ιστορία, η αγάπη και την πατρίδα, τα όνειρα και οι έρωτες της νεότητας, οι φιλίες και οι αδικίες, το δικαίωμα της ελευθερίας και της ασφάλειας. Η περηφάνια να ζεις ελεύθερος και αδέσμευτος σε μια πατρίδα δική του, η αγάπη για τη φύση και τις ομορφιές της, αυτό το κάτι που δεν τελειώνει κι ομορφαίνει τη ζωή μας και που όλοι το θεωρούμε ζητούμενο. Και άλλα πολλά. Όλα αυτά βγαίνουν κάποτε ανεπαίσθητα και πηγαία από μέσα μας. Και τα καταγράφουμε».