Συζήτηση για το Κολυμβητήριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας
Μελέτη για τη δημιουργία
αεροϋποστηριζόμενου θόλου
στο Κολυμβητήριο
Τόλιου: Σύσταση διαπαραταξιακής Επιτροπής και κάλυψη εξόδων
για τα παιδιά που πάνε στο Κολυμβητήριο της Καβάλας
Του Θανάση Πολυμένη
ΜΕΓΑΛΗ και πολύωρη συζήτηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση από την παράταξη «Project Δράμα 2020» και τον επικεφαλής της κ. Τσιαμπούση, ώστε να υπάρξει μια ενημέρωση γύρω από το σημαντικό αυτό θέματα.
Κατά την εισήγησή του ο κ. Τσιαμπούσης αναφέρθηκε στο ιστορικό του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, είπε ότι όλοι έχουν τις ευθύνες τους και αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα προηγούμενα στάδια μέχρι και σήμερα.
Στην ίδια λογική κινήθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, με την έννοια ότι έκαναν λεπτομερείς αναφορές στα προηγούμενα χρόνια, επέρριψαν ευθύνες στη δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου και ζήτησαν να ακούσουν τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.
Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Γιάννης Καψημάλης, αναφέρθηκε στη μελέτη για την αποκατάσταση των κερκίδων, ενός έργου 92.000 ευρώ και εντός του Νοεμβρίου θα υπάρχει ανάδοχος για το έργο, προκειμένου αυτό να προχωρήσει.
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι, η Τεχνική Υπηρεσία μελετάει το «κόστος της καθαίρεσης – αποκατάσταση και υπόβαση περιμετρικά του Κολυμβητηρίου, ώστε ταυτόχρονα με αυτό το έργο, να τρέξει παράλληλα μια προμήθεια για αεροϋποστηριζόμενο θόλο. Ο αεροϋποστηριζόμενος θόλος (μπαλόνι, φουσκωτό), είναι μια διαδικασία η οποία είναι πιο γρήγορη για την προμήθεια και με νέα νομοθετική ρύθμιση, μας επιτρέπει να βγάλουμε μια άδεια μικρής κλίμακας, ώστε να γίνει η τοποθέτηση».
Όπως είπε ο κ.Καψημάλης, «αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι μετρήσεις, δεν θα απαιτηθούν πολλά χρήματα και δεν θα ζορίσουμε πάρα πολύ τον προϋπολογισμό του Δήμου. Έτσι, θα λύσουμε ένα πρόβλημα άμεσα». Αναφερόμενος σε χρονοδιάγραμμα, είπε ότι μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος για την καθαίρεση και αποκατάσταση περιμετρικά του Κολυμβητηρίου. Την μελέτη για το έργο αυτό, έχει αναλάβει ο κ. Μόσχου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας.
Έξοδα για μετάβαση στην Καβάλα
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας κα. Τόλιου, αρχικά είπε ότι «η Δράμα, μετά από 40 χρόνια, θα έχει νέο, ανακαινισμένο Κολυμβητήριο» ενώ λίγο αργότερα η ίδια είπε ότι «στα πλαίσια του νέου νόμου Αυγενάκη, προβλέπεται κάλυψη εξόδων μετακινήσεων των αθλητικών σωματείων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον προϋπολογισμό του Δήμου, να συσταθεί μια διαπαραταξιακή Επιτροπή που θα κάνει χρήση των εν λόγω διατάξεων προκειμένου να επωφεληθούν τα αθλητικά σωματεία στο σύνολό τους, με προτεραιότητα της κολύμβησης, για προπονήσεις και για αγώνες».
Τελικά, συστήθηκε η διαπαραταξιακή όπου συμμετέχουν από τη δημοτική ο κ. Εφραιμίδης με αναπληρωματικό τον κ. Παναγιωτίδη, από την «Πόλη+Ζωή» ο κ. Μυστακίδης με αναπληρωματικό την κα. Σιδηρά, από το «Project Δράμα 2020» ο κ. Χρυσοχοΐδης με αναπληρωματικό τον κ. Γεωργιάδη, από την «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» ο κ. Ηλιόπουλος με αναπληρωματικό τον κ. Μπουδακίδη, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα συμμετάσχει.