Home > Νέα > Ο αντιπρόεδρος του εθνικού φορέα πιστοποίησης ΕΒΕΤΑΜ στο Δήμο Δράμας Παρουσία εκπροσώπου της Σαουδαραβικής εταιρείας πιστοποίησης στη Δράμα και συζήτηση για τα τοπικά προϊόντα

Ο αντιπρόεδρος του εθνικού φορέα πιστοποίησης ΕΒΕΤΑΜ στο Δήμο Δράμας Παρουσία εκπροσώπου της Σαουδαραβικής εταιρείας πιστοποίησης στη Δράμα και συζήτηση για τα τοπικά προϊόντα

Ο αντιπρόεδρος του εθνικού

φορέα πιστοποίησης

ΕΒΕΤΑΜ στο Δήμο Δράμας

Παρουσία εκπροσώπου της Σαουδαραβικής εταιρείας πιστοποίησης στη Δράμα και συζήτηση για τα τοπικά προϊόντα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ κ. Αποστολάκης Σκιπίων. Η ΕΒΕΤΑΜ είναι ο εθνικός φορέας πιστοποίησης, υποπτευόμενος του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ επίσης αντιπροσωπεύει τον αντίστοιχο φορέα πιστοποίησης της Σαουδικής Αραβίας στην Ευρώπη, την Μοτάμπακαχ, εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο Αράμκο.

Στο γραφείο του δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και τοπικών επιχειρήσεων, και συζήτησαν για δραμινά προϊόντα τα οποία εξάγονται, ενώ τους έγινε ενημέρωση για το πώς μπορούν να συμμορφωθούν με τους κανόνες πιστοποίησης της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να μπορούν να εξάγουν.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μίλησε για την επίσκεψή του στη Δράμα,  ο κ. Αποστολάκης Σκιπίων, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της σαουδαραβικής Μποτάμπακαχ, σημειώνοντας αρχικά ότι «η επίσκεψη στη Δράμα έγινε κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου κ. Μαμσάκου.». Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «η ΕΒΕΤΑΜ αντιπροσωπεύει την Μοτάμπακαχ στην Ευρώπη, η οποία είναι ο εθνικός φορέας πιστοποίησης της Σαουδικής Αραβίας. Η ΕΒΕΤΑΜ αναλαμβάνει το ρόλο του υπεργολάβου και αντιπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ώστε όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα που θα εξάγονται στη Σαουδική Αραβία, θα επιθεωρούνται και θα πιστοποιούνται στην Ελλάδα από την ΕΒΕΤΑΜ».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ο δήμαρχος είχε την ιδέα ότι, αντί να δουλέψουμε μόνο κλαδικά, ανά κλάδο της βιομηχανίας προκειμένου να υποστηρίξουμε τις ελληνικές εξαγωγές, πρότεινε να δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος στην πόλη της Δράμας, ώστε να υποστηρίξουμε τις Δραμινές επιχειρήσεις, να τις βοηθήσουμε να συμμορφωθούν με τα σαουδαραβικά πρότυπα και να τις συνδέσουμε στα mega projects που αυτή τη στιγμή τελούνται στη Σαουδική Αραβία».

Εξήγησε επίσης ο κ. Αποστολάκης, ότι, «αυτή την ώρα στη Σαουδική Αραβία έχουν ένα τεχνικό πρόγραμμα δημοσίων έργων 250 δισεκατομμυρίων ευρώ, περιμένουν διπλασιασμό του πληθυσμού τους, χρειάζονται δομικά προϊόντα, τρόφιμα τα ελληνικά προϊόντα τα οποία θεωρούνται εξαιρετικά και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το made in Greece είναι ανώτερο από πολλά άλλα».