Home > νέα > Ο Δραμινός Γ. Δημητριάδης ταξιδεύει στα Ιμαλάια για να εκπαιδεύσει την Εθνική Ομάδα Χιονοδρομίας του Πακιστάν- Το μέλος του Ε.Ο.Σ. Δράμας μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο Δραμινός Γ. Δημητριάδης ταξιδεύει στα Ιμαλάια για να εκπαιδεύσει την Εθνική Ομάδα Χιονοδρομίας του Πακιστάν- Το μέλος του Ε.Ο.Σ. Δράμας μιλάει στον «Π.Τ.»

 

Ο Δραμινός Γ. Δημητριάδης ταξιδεύει

στα Ιμαλάια για να εκπαιδεύσει

την Εθνική Ομάδα Χιονοδρομίας του Πακιστάν

Το μέλος του Ε.Ο.Σ. Δράμας μιλάει στον «Π.Τ.»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο Πακιστάν και συγκεκριμένα στα Ιμαλάια, αναχωρεί σήμερα ο Δραμινός αθλητής και εκπαιδευτής Διάθλου, Γιάννης Δημητριάδης. Στην αποστολή του αυτή, ο κ. Δημητριάδης, μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτές, θα συμμετάσχει σε αποστολή στα Ιμαλάια, όπου θα αναλάβει την εκμάθηση Σκι σε μέλη του Στρατού και της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας  του Πακιστάν.

Ο Δραμινός προπονητής χιονοδρομίας είναι μέλος μιας τριμελούς αποστολής  που θα μεταβεί  στην επαρχία Gilgit-Baltistan του Βορειοανατολικού Πακιστάν στην σκιά του Κ2, της δεύτερης ψηλότερης κορυφής του Κόσμου.

eos

Ο κ. Δημητριάδης με αθλητές του ΕΟΣ Δράμας

Το κάθε μέλος της αποστολής θα αναλάβει την εκπαίδευση σε αντίστοιχα αθλήματα Χιονοδρομίας με τον Γιάννη Δημητριάδη να αναλαμβάνει  το Σκι Δρόμων Αντοχής (Langlauf) και το Δίαθλο (Σκι με σκοποβολή), ένα κατεξοχήν παραδοσιακό άθλημα του ΕΟΣ Δράμας.

Ο κ. Δημητριάδης ήταν αθλητής του ΕΟΣ Δράμας με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα, διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. επί 6 συναπτά έτη και προπονητής της ομάδας Διάθλου του ΕΟΣ Δράμας, ενώ την τελευταία  10ετια είναι αρωγός στην εκμάθηση Σκι των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους στην Χειμερινή Διαβίωση.

Dhmhtriadhs

Ο «Πρωινός Τύπος» επικοινώνησε μαζί του, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή της ομάδας προς το Πακιστάν, προκειμένου να μας δώσει λεπτομέρειες από την αποστολή. Όπως επισημαίνει ο κ. Δημητριάδης, η αποστολή αυτή έχει σκοπό την εκμάθηση της χιονοδρομίας σε χώρες, οι οποίες παραδοσιακά δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την χιονοδρομία και διευκρινίζει ότι, «στις αποστολές αυτές, πηγαίνουν συνήθως εκπαιδευτές από χώρες που είναι ένα επίπεδο παραπάνω από αυτές και όχι από χώρες, οι οποίες παραδοσιακά έχουν αναπτυγμένη χιονοδρομία, όπως η Αυστρία για παράδειγμα».

Στην ερώτηση για το ποιες είναι ακριβώς οι απαιτήσεις της αποστολής, ο κ. Δημητριάδης επισημαίνει ότι «ζητούν τις βασικές αρχές εκμάθησης της χιονοδρομίας και ειδικά του Διάθλου. Κατέληξαν στη Δράμα, γιατί το Δίαθλο, είναι το πλέον παραδοσιακό άθλημα, οι Δραμινοί έφεραν στην Ελλάδα το Δίαθλο».

Όπως λέει ο κ. Δημητριάδης, «οι αθλητές τους στην Εθνική Ομάδα Χιονοδρομίας, είναι ταυτόχρονα και μόνιμοι στρατιωτικοί. Εμείς θα πετάξουμε στη Δυτική πλευρά των Ιμαλαΐων, όπου βρίσκεται το Πακιστάν και συγκεκριμένα στη δεύτερη υψηλότερη κορυφή, την Κ2. Εγώ θα είμαι σε ένα χιονοδρομικό κέντρο περί στα 100 χιλιόμετρα μακριά από εκεί, με 3.000 μέτρα υψόμετρο, όπου ουσιαστικά βρίσκεται μια αεροπορική βάση του στρατού. Μαζί μου θα είναι ένας ακόμα Έλληνας, ο οποίος θα τους μάθει την κατάβαση και ένας ακόμα ο οποίος θα τους μάθει ice hockey! Η δική μου αποστολή είναι να τους μάθω το άθλημα του δρόμου αντοχής και κατ’ επέκταση τη χρήση του σκοπευτικού όπλου που χρησιμοποιούμε στο άθλημα».

eos1

Ο κ. Δημητριάδης με άντρες της 5ης Μοίρας Καταδρομών

στη Δράμα κατά τη χειμερινή τους διαβίωση

Η αποστολή του κ. Δημητριάδη, θα παραμείνει εκεί για 3 εβδομάδες και είναι ένα πρόγραμμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ενώ στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι ανεβαίνουν στις ελβετικές Άλπεις, όπου συνεχίζουν τις προπονήσεις τους.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι, ο κ. Δημητριάδης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της παγκόσμιας χιονοδρομίας σε χώρες του εξωτερικού και είναι χρόνια προπονητής στον Ορειβατικό Όμιλο Δράμας, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια, εκπαιδεύει μεταξύ άλλων και την 5η Μοίρα Καταδρομών στη Δράμα κατά τη χειμερινή τους διαβίωση.

Ερωτώμενος για το πού βρίσκεται σήμερα το άθλημα του Διάθλου στη Δράμα, μας εξηγεί ότι «η Δράμα έχει βγάλει καλούς αθλητές με πολλές διακρίσεις, όπως τον Θανάση Τσακίρη και οι δύο κόρες τους, ο οποίες σήμερα μετά από μια αξιόλογη διαδρομή, έχουν πλέον αποσυρθεί. Σήμερα, η καλύτερη αθλήτρια στη Δράμα είναι η Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, ενώ καλές διακρίσεις έχουν και οι Σύλλογοι στο Μέτσοβο και στη Φλώρινα».

Όπως επισημαίνει, «δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα άθλημα με αξιώσεις όπως ο στίβος για παράδειγμα, αλλά πάλι ο κόσμος – ξέροντας την Ελλάδα σαν χώρα του καλοκαιριού και των νησιών – μας κοιτάζει παράξενα όταν πηγαίνουμε σε παγκόσμιες διοργανώσεις».

Στην ερώτηση κατά πόσο η πολιτεία βοηθάει το άθλημα του Διάθλου και της χιονοδρομίας, ο κ. Δημητριάδης τονίζει ιδιαίτερα ότι, «όλα πηγαίνουν με βάση την οικονομική κατάσταση και την κρίση. Τα παλαιότερα χρόνια, μπορώ να πω ότι οι επιδοτήσεις ήταν γενναιόδωρες. Όσο περνούν τα χρόνια όμως, τα κονδύλια κόβονται και ουσιαστικά μένουν όλο και λιγότεροι στο  άθλημα˙ αυτοί που το αγαπάνε περισσότερο και αναγκάζονται να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για να το συντηρήσουν. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες περικοπές, αλλά βασικά περικοπές έχουν γίνει σε όλες τις Ομοσπονδίες ανεξαρτήτως αθλήματος».