Home > νέα > Ολοκληρώνονται οι μελέτες για τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας

Χρηματοδότηση από ΤΑΧΔΙΚ μελέτη από Π.Ε. Δράμας

Ολοκληρώνονται οι μελέτες για

τις εργασίες συντήρησης και

αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας

Άλλο ένα δημόσιο κτίριο χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από καιρό, το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας μπαίνει στη διαδικασία συντήρησης, αλλά και αναβάθμισής του, μέχρι και αλλαγή κουφωμάτων. Σήμερα, το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας, δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι. Και πάνω απ’ όλα, πρόκειται για ένα ακόμα δημόσιο κτίριο, το οποίο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Έτσι λοιπόν, προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις στο κτίριο.

Αποφασίστηκε λοιπόν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να προχωρήσει στη σχετική μελέτη για την αναμόρφωση του κτιρίου, προκειμένου να πάρει άδεια πυρασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις στις τουαλέτες και στον καλλωπισμό του κτιρίου.

Τα χρήματα βάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), ενώ τις μελέτες έχει αναλάβει η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας, καθώς το ΤΑΧΔΙΚ δεν διαθέτει τεχνικές υπηρεσίες για να κάνει τις μελέτες και να αναλάβει τη δημοπράτηση του έργου.

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με την κα. Νίκη Κεφαλίδου, στέλεχος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας, η οποία έχει αναλάβει τις μελέτες αυτές. Σύμφωνα λοιπόν με την κα. Κεφαλίδου, η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει αναλάβει να στηρίξει τεχνικά τη μελέτη του Δικαστικού Μεγάρου και ήδη έχουν προχωρήσει αρκετά. Σύμφωνα με την ίδια, σε δύο μήνες το αργότερο, θα μπορεί να βγει και η δημοπράτηση του έργου.

Όπως μας εξήγησε, το έργο αφορά την αναβάθμιση των τουαλετών του κοινού που σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις για να μπορέσει το κτίριο να πάρει πιστοποιητικό πυρασφάλειας. «Γιατί αυτή τη στιγμή λειτουργεί και χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας όπως και τα περισσότερο δημόσια κτίρια».

Η κα. Κεφαλίδου επεσήμανε επίσης ότι το ίδιο έγινε και στο Διοικητήριο, «όπου κάναμε έξοδο κινδύνου στην αίθουσα του αμφιθεάτρου, διαφορετικά δεν μπορεί να δοθεί το πιστοποιητικό  πυρασφάλειας».

Το ίδιο θα γίνει και στο Δικαστικό Μέγαρο, «όπου θα τοποθετηθεί μια μεταλλική σκάλα – έξοδος κινδύνου, που θα κατεβαίνει από τον 4ο όροφο. Επίσης, θα τοποθετηθούν ανιχνευτές φωτιάς σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενώ θα γίνε συμπλήρωση πυροσβεστήρων».

Σύμφωνα με την κα. Κεφαλίδου, «αυτό που έχει σημασία, είναι ότι κάθε 5 χρόνια αλλάζει ο Κανονισμός Πυρασφάλειας και είναι λογικό, αυτά που έχει κάθε δημόσιο κτίριο, να μην πληρούν τον Κανονισμό».

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 257.000 ευρώ και προφανώς θα ακολουθήσουν οι εκπτώσεις των εργολάβων καθώς υπάρχει αναδουλειά.

Χρονικά, το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει περίπου στις αρχές καλοκαιριού 2019.