Συνέντευξη Τύπου του περ. συμβούλου Γρ. Παπαεμμανουήλ
Παπαεμμανουήλ: «…αυτού
του είδους η διοίκηση μας
γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω…»
► Τα θέματα που τέθηκαν από την «Περιφερειακή Αναγέννηση» στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
► Ανάθεση δύο αντιπλημμυρικών με αλλαγή του ποσοστού εκπτώσεων
Του Θανάση Πολυμένη
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Όπως είπε, η παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» έθεσε δύο θέματα στην Ειδική Συνεδρίαση του σώματος. Το πρώτο αφορά στην καταγγελία «που ήδη έχουμε κάνει, των δύο πρώτων αποφάσεων της διοίκησης του κ. Τοψίδη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την ανάθεση έργων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και του τρόπου με τον οποίο λήφθηκαν και οδήγησε σε εξωφρενικά χαμηλές εκπτώσεις».
Σημείωσε ότι, «πρόκειται για δύο έργα, εκ των οποίων το ένα αφορούσε τον Έβρο και το άλλο τη Ροδόπη, τα οποία είχε δρομολογήσει η δική μας διοίκηση, με 48% έκπτωση στο ένα και 35% στο άλλο. Αυτά τα πήρε πίσω η διοίκηση Τοψίδη και το ένα το έδωσε με 1,5% έκπτωση και το άλλο με 4,5% έκπτωση».
Ο κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι «αυτό το γεγονός είναι εξοργιστικό και το καταγγείλαμε και το θέσαμε, όμως δεν πήραμε τις απαντήσεις που περιμέναμε, και περιμένουμε συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα».
Κινητικότητα αντιπεριφερειαρχών
Το δεύτερο θέμα που έθεσε η παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση», είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, είναι το θέμα της «ιδιαίτερης κινητικότητας» των αντιπεριφερειαρχών της παράταξης Τοψίδη, για συμμετοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και «όμορφους προορισμούς στο εξωτερικό, όπως Βρυξέλλες, Παρίσι, Βαρκελώνη και ζήτησα τα συμπεράσματα και αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τις 100 πρώτες μέρες της διοίκησης Τοψίδη, «ενώ στην παραγωγή έργων και δράσεων υπάρχει μια νωχελικότητα και αδράνεια, στον τομέα των ταξιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρουσιάζεται μια έντονη κινητικότητα».
Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο, ότι «πραγματοποίησε ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διάρκειας 21 ημερών με συνολικό χρέος για τον ελληνικό λαό, μερικές χιλιάδες ευρώ. Ταξίδια τη Βαρκελώνη, στη Νυρεμβέργη, στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα συνολικά περίπου 7.000 ευρώ».
Αναφέρθηκε επίσης και σε άλλους αντιπεριφερειάρχες, ενώ τόνισε ότι για τα θέματα τα οποία έκανε τα ταξίδια αυτά, «υπάρχει θεματικός αντιπεριφερειάρχης ο κ. Πατακάκης, όμως δεν πήγε αυτός!» Όπως είπε «δεν πήραμε καμιά απάντηση».
Τόνισε μάλιστα ότι, «σε μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Τοψίδης είχε πει επί λέξει, ότι ο αντιπεριφερειάρχης πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο του, να συντονίζει από εκεί τις δράσεις, να συζητά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εμπλεκόμενους φορείς και δεν χρειάζεται να κάνει ταξίδια αναψυχής πηγαίνοντας σε τουριστικές εκθέσεις».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ταξίδι του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής του κ. Αλέξανδρου Παναγιωτίδη ο οποίος πήγε στις Βρυξέλλες. Όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, «ρωτήθηκε από πού ήταν η πρόσκληση και από πού έγιναν τα έξοδα, απαντώντας ότι δέχτηκε μια πρόσκληση από ιδιωτική εταιρεία. Παρ’ όλα αυτά δεν μας απάντησε τι έγινε».
Αναφέρθηκε ακόμα και στο ταξίδι του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μουρβετίδη στο συνέδριο της ΕΝΠΕ, ζητώντας να μάθει με ποιο τρόπο τον συνόδευσαν δύο υπηρεσιακοί παράγοντες, ζητώντας να μάθει ποιος πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού αλλά και της διαμονής και της διατροφής τους.
Κατέληξε λέγοντας ότι «αυτού του είδους η διοίκηση μας γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω και αν νομίζουν ότι με τις μεθόδους που ακολουθούν, των απειλών ή οτιδήποτε άλλο έχουν κατά νου, εμάς θα μας βρουν απέναντί τους».