Προχωράει το έργο της εγκατάστασης
στην περιοχή Προσοτσάνης
ύψους 80 εκατ.
Υπογράφηκε η σύμβαση για παραγωγή βάσεων στήριξης φωτοβολταϊκού πάρκου στο νομό Δράμας
ΣΕ ΚΑΛΟ δρόμο βρίσκεται πλέον η μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης. Πρόκειται για μια επένδυση αξίας 80 εκατ. ευρώ και ισχύος 100 MW.
Η επένδυση όπως είχε δημοσιεύσει και ο «Π.Τ.»., είχε ανακοινωθεί στα μέσα Ιουλίου από τους υπουργούς Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Το έργο – γνωστό ως Project Delfini – είναι το πρώτο ηλιακό έργο στην Ελλάδα με ιδιωτικό Συμφωνητικό Πώλησης της Παραγόμενης Ενέργειας, παρέχοντας βεβαιότητα εσόδων χωρίς επιδότηση για το περιουσιακό στοιχείο και προσφέροντας στους τελικούς καταναλωτές άμεση πρόσβαση σε φθηνότερη, καθαρή ενέργεια. Βοηθώντας στην παροχή καθαρής ενέργειας σε κοινότητες και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, το έργο θα επιταχύνει την πρόοδο προς τους στόχους της χώρας να φτάσει το 70% του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται τοπικά έως το 2030.
Σύμβαση για μεταλλικές βάσεις
Πλέον, προχωρώντας το έργο, η μεταλλουργική εταιρεία Mevaco, προχώρησε σε κατάρτιση σύμβασης για την κατασκευή – παραγωγή, προμήθεια και εγκατάσταση σταθερών μεταλλικών βάσεων στήριξης του Φωτοβολταϊκού Πάρκου.
Το πάρκο πρόκειται να ανεγερθεί στο νομό Δράμας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Προσοτσάνης και θα είναι ισχύος 100 MWp και συνολικής αξίας 5,38 εκατ. ευρώ περίπου.
Με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα, η παραγωγή και η παράδοση των σταθερών μεταλλικών βάσεων στήριξης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του έτους 2023.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, «η κατάρτιση της ως άνω συμβάσεως παραγωγής και προμήθειας επιβεβαιώνει την πολυσχιδή παραγωγική ικανότητα και την ευελιξία του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, την αποδεδειγμένη μακρά εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει και αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αξιοπιστία αυτής στην επιτυχή, αποτελεσματική και ταχύτατη εκτέλεση σημαντικών έργων στον τομέα των Φ/Β Πάρκων, τα οποία διακρίνονται για τις αυστηρές προδιαγραφές, τις υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις και τα καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά τους».
Το έργο υλοποιείται από τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα εταιρεία στο χώρο της ενέργειας, Cero Generation, ενώ συμβάλλει παράλληλα στην περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκατασταθεί 5.000 MW νέων ΑΠΕ στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει κέρδος 1,5 δισ. ευρώ από την μείωση εισαγωγών φυσικού αερίου.