Home > Νέα > Προβληματική και επικίνδυνη η λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας

Προβληματική και επικίνδυνη η λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας

Ερώτηση Θ. Ξανθόπουλου στη Βουλή

Προβληματική και επικίνδυνη

η λειτουργία της ΜΕΘ

του νοσοκομείου Δράμας

 

 

ΣΤΟ ΘΕΜΑ της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Δράμας, αναφέρεται με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, τα τελευταία 3,5 χρόνια, το νοσοκομείο της Δράμας και ιδίως η ΜΕΘ και η παθολογική κλινική παρουσιάζουν έντονα προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, απότοκο της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ που απαξιώνει το ΕΣΥ.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής επικαλείται δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γιάννη Παπαδόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες, ο ένας από τους δύο μόνιμους γιατρούς της ΜΕΘ υπέβαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και περιμένει να τον καλέσουν να εργαστεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας.

Αν αυτό συμβεί η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας θα μείνει με μόλις έναν μόνιμο γιατρό! Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «λόγω της επικείμενης μετακίνησης του ενός από τους δυο μόνιμους γιατρούς, καλούν ένα συνταξιούχο γιατρό που συνταξιοδοτήθηκε πριν 13 χρόνια, να δουλέψει στην ΜΕΘ με μπλοκάκι. Μάλιστα για το θέμα αυτό επικοινώνησε μαζί μου ο διευθυντής της ΜΕΘ και δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν έρθει να εργαστεί στην ΜΕΘ ο συνταξιούχος γιατρός”.

Πριν ένα χρόνο με αφορμή την παραίτηση του τότε διευθυντή της ΜΕΘ και την συνεχιζόμενη υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου ο βουλευτής είχε  επισημάνει χαρακτηριστικά ότι “ένα νοσοκομείο που δεν έχει εντατική δεν μπορεί να κάνει μεγάλες επεμβάσεις. Ένα νοσοκομείο που δεν έχει παθολογική κλινική παύει να είναι νοσοκομείο. Εμείς εδώ πληρώνουμε αυτή την αδιαφορία, την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΕΣΥ. Αυτό είναι το πολιτικό δίδαγμα”.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων του νοσοκομείου, αυτή τη στιγμή για τα 7 ανεπτυγμένα κρεβάτια της ΜΕΘ, υπάρχουν 2 μόλις γιατροί και 11 νοσηλευτές αντί του ελάχιστα επιβαλλόμενου, σύμφωνα με το υπ. Υγείας, των 7 γιατρών και 21 νοσηλευτών.

Καθώς η ΜΕΘ είναι νευραλγικής σημασίας για το νοσοκομείο και δεν μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια, ούτε με μετακινούμενους από άλλα νοσοκομεία γιατρούς όπως γίνεται σήμερα, ούτε πολύ περισσότερο, εάν παραιτηθεί ο διευθυντής της, ο κ. Ξανθόπουλος ερωτά τον υπουργό Υγείας, εάν προτίθεται να λάβει όλα εκείνα τα άμεσα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί κατά προτεραιότητα η ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή και ασφαλής για τους Δραμινούς πολίτες, λειτουργία της.