Home > νέα > Σε αργή διαδικασία κινείται ο εμβολιασμός στο Νομό Δράμας ► Συντονίστρια ΕΟΔΥ στη Δράμα: Περιμένουμε να ανοίξει δεύτερη γραμμή στο Κ.Υ. Δράμας

Σε αργή διαδικασία κινείται ο εμβολιασμός στο Νομό Δράμας ► Συντονίστρια ΕΟΔΥ στη Δράμα: Περιμένουμε να ανοίξει δεύτερη γραμμή στο Κ.Υ. Δράμας

Άνοιξε και το εμβολιαστικό κέντρο στο Κ. Νευροκόπι

Σε αργή διαδικασία κινείται

ο εμβολιασμός στο Νομό Δράμας

► Συντονίστρια ΕΟΔΥ στη Δράμα: Περιμένουμε να ανοίξει δεύτερη γραμμή στο Κ.Υ. Δράμας

► Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας: Οι αλλαγές των ραντεβού για να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca επηρέασε τα ραντεβού

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ επίπεδο, φαίνεται να υπάρχει μια αργή διαδικασία για τους εμβολισμούς στο  Νομό Δράμας, η οποία μπορεί να καθορίζεται από διάφορους παράγοντες.

Στο Νομό Δράμας αυτή την ώρα, υπάρχουν πέντε εμβολιαστικά κέντρα με έξι γραμμές λειτουργίας καθημερινά. Το πρώτο που άνοιξε είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με δύο εμβολιαστικές γραμμές, στο Κέντρο Υγείας Δράμας, στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου και πριν από μερικές μόλις ημέρες, άνοιξε και στο Κέντρο Υγείας Κάτω Νευροκοπίου.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπ. Υγείας για την ενημέρωση του εμβολιαστικού προγράμματος, στο Νομό Δράμας στις 5 Απριλίου, είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 14.996 εμβολιασμοί και των δύο δόσεων.

Την ίδια ημέρα, στο Νομό Ξάνθης είχαν πραγματοποιηθεί 13.011 εμβολιασμοί, στο Νομό Καβάλας 20.432 στη Θάσο 1.734. Στο Νομό Ροδόπης  εμβολιάστηκαν μόλις 12.355 άτομα και στο Νομό Έβρου 26.862 έγιναν εμβολιασμοί. Όσον αφορά επίσης το γειτονικό Νομό Σερρών, μέχρι τις 5 Απριλίου είχαν εμβολιαστεί 22.147 άτομα.

Γενικά πάντως στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

Γαμβρέλη: Περιμένουμε να ανοίξει δεύτερη γραμμή στο Κ.Υ. Δράμας

Ο «Πρωινός Τύπος» επικοινώνησε χθες με τη συντονίστρια των κινητών μονάδων ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Δράμα Δρ. Ελένη Γαμβρέλη, Ειδική Ρευματολόγο – Ανοσολόγο, η οποία ερωτώμενη σχετικά, σημείωσε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμα και ανάλογα με τον πληθυσμό σε κάθε περιοχή.

Όπως είπε μάλιστα, «ευχής έργον είναι να υπάρξει μια δεύτερη γραμμή εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Δράμας, ώστε να γίνουν ακόμα περισσότεροι εμβολιασμοί». Παρ’ όλα αυτά σημείωσε, ότι το Κ.Υ. Δράμας έδειξε ενδιαφέρον και για απογευματινή λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, τόνισε όμως η ίδια ότι, «υπάρχει και το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης προσωπικού».

Όπως είπε μάλιστα η ίδια, «σημαντικό είναι που άνοιξε και το εμβολιαστικό κέντρο στο Κ.Υ. Κ. Νευροκοπίου, ενώ πολύ καλά πηγαίνουν και τα άλλα δύο Κέντρα Υγείας στο Παρανέστι και στην Προσοτσάνη.

Βασιλείου: Δραμινοί πηγαίνουν και στην Ελευθερούπολη

Ο «Πρωινός Τύπος», μίλησε χθες και με τη γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου κα. Όλγα Βασιλείου, η οποία από την πλευρά της, ερωτώμενη για την άποψη του Συλλόγου σχετικά με τους εμβολιασμούς σημειώνει, ότι «το πρόγραμμα έχει επηρεαστεί από τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZececa» και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι φοβούνται, ακυρώνουν τα ραντεβού τους, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μια δυσχέρεια. Ψάχνουν να βρουν ένα μακρινό ραντεβού, ή έναν τρόπο ώστε να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna. Αυτό όντως έχει δημιουργήσει ένα θέμα όσον αφορά τους εμβολιασμούς».

Η κα. Βασιλείου τονίζει επίσης ότι, «Από την άλλη υπάρχουν και κάποια δεδομένα ότι υπάρχει και μια αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας. Σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς στο Νοσοκομείο, μετατραπεί δηλαδή σε Νοσοκομείο Covid, αν δημιουργηθεί δηλαδή μια κλινική Covid, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα δημιουργήσει μια δυσχέρεια στο εμβολιαστικό κέντρο εντός του Νοσοκομείου, το οποίο εμβολιάζει αρκετό κόσμο, γιατί έχει και πρόγραμμα από το πρωί μέχρι τις επτά το απόγευμα».

Όπως επισημαίνει η κα. Βασιλείου, «θα πρέπει να επισπεύσουμε τους εμβολιασμούς. Γιατί αν θέλουμε να ανοίξουμε αμέσως μετά το Πάσχα και να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε και τουρίστες στην Ελλάδα, θα πρέπει ο πληθυσμός να είναι εμβολιασμένος».

Σε ερώτηση πάντως σχετικά με το ότι σε γειτονικούς Νομούς όπως στην Καβάλα και τις Σέρρες έχουν γίνει πολύ περισσότεροι εμβολιασμοί, η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας επισημαίνει: «Γνωρίζω ότι δίνονται ραντεβού, ιδίως σε ευπαθείς ομάδες εκτός της Δράμας. Ανοίγει δηλαδή ως ραντεβού το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και πολλοί Δραμινοί πηγαίνουν εκεί και εμβολιάζονται. Συνήθως βρίσκουν ραντεβού εκεί ευπαθείς ομάδες, που θέλουν οπωσδήποτε να κάνουν το εμβόλιο, επειδή τους δίνει ενωρίτερα ραντεβού. Και ακόμα, θα πρέπει να πούμε ότι από το Δήμο Δοξάτου, όπως Δοξάτο, Άγιο Αθανάσιο κτλ., οι κάτοικοι εξυπηρετούνται και από το Κέντρο Υγείας Ελευθερουπόλεως. Και επειδή εκεί κάνουν και το εμβόλιο της Pfizer, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι το δηλώνουν. Άρα, το αριθμητικό ποσοστό που βλέπετε κυρίως για το Νομό Καβάλας, περιλαμβάνει και Δραμινούς πολίτες».