Προσωρινή άδεια λειτουργίας και υπό όρους έως 30 Ιουνίου 2020
Σε χρήση μέρος των κερκίδων
του Δημοτικού Σταδίου Δράμας
► Μετά από τεχνική έκθεση της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
► Τα μεγάλα προβλήματα του Κολυμβητηρίου παραμένουν και καμιά ανακοίνωση από το Δήμο Δράμας για τη μελέτη
Του Θανάση Πολυμένη
ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια φορά, ο δήμαρχος Δράμας, υπέγραψε προχθές 29 Αυγούστου 2019, νέα παράταση για την προσωρινή άδεια λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Δράμας (πρώην Εθνικό), η οποία θα ισχύει μέχρι και 30 Ιουνίου 2020. Η προηγούμενη προσωρινή άδεια, έληξε χθες, 30 Αυγούστου.
Όσο τα προβλήματα δεν διορθώνονται, τόσο αυτά θα συνεχίζονται! Και όχι μόνο, καθώς εφόσον δεν διορθώνονται, σίγουρα θα αυξάνονται! Και ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα… είναι το Δημοτικό Στάδιο Δράμας, γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Και όσοι νομίζουν ότι με το να δίνονται απλά παρατάσεις για προσωρινές άδειες λύνονται τα προβλήματα, είναι μακράν νυχτωμένοι!
Τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορους τομείς του Δημοτικού Σταδίου Δράμας, πλέον δεν μπορούν να συνεχιστούν. Και αν δεν γίνει κάτι τώρα, άμεσα, φαίνεται ότι πιθανότατα, κάποια στιγμή, θα οδηγήσουν το Δημοτικό Στάδιο στο κλείσιμο!
Όχι, δεν είναι τραβηγμένο αυτό που λέμε, καθώς αυτό είναι το συμπέρασμα που αβίαστα συνάγεται από τη νέα απόφαση της συνολικής προσωρινής άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου και τους διαφόρους χώρους προπόνησης και άθλησης που διαθέτει.
Ανοιχτό μέρος των κερκίδων
Σε παλαιότερες άδειες, η χρήση των κερκίδων είχε απαγορευθεί παντελώς. Υπήρξαν όμως μεγάλα παράπονα από ανθρώπους του Πανδραμαϊκού και φαίνεται πως μάλιστα αυτό έπιασε τόπο, καθώς στη χθεσινή νέα προσωρινή άδεια, αναφέρεται ότι μέρος των κερκίδων είναι κατάλληλο προς χρήση!
Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην προσωρινή άδεια, «το προσβάσιμο των κερκίδων που απομένει, μετά από την οριοθέτηση – περίφραξη των τμημάτων – διαζωμάτων που είναι ακατάλληλο για χρήση, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση – γνωμάτευση (Ιανουάριου 2005), και το σχεδιάγραμμα που τη συνοδεύει της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι κατάλληλο για χρήση. Επομένως, υπάρχει δυνατότητα τέλεσης αγώνων με θεατές στα επιτρεπόμενα – οριοθετημένα τμήματα των κερκίδων».
Το ταρτάν
Όσον αφορά τον χώρο του στίβου, επισημαίνεται ότι αν και πρόσφατα έχουν γίνει επιδιορθώσεις στο ταρτάν, εντούτοις «θα πρέπει όμως να αντικατασταθεί το σύνολο του ταρτάν του στίβου», ενώ αμέσως πιο κάτω σημειώνεται: [Ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι κατάλληλος για διεξαγωγή αγώνων, γιατί υπάρχουν τμήματα του ταρτάν στην ευθεία των 100 μέτρων που χρήζουν αποκατάστασης για την αποφυγή μικροατυχημάτων. Οι αγώνες διεξήγοντο μέχρι πρότινος – παρά το πρόβλημα που αναφέρθηκε – με την σύμφωνη γνώμη του ΣΕΓΑΣ για τη διεξαγωγή τους και υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διεξάγονται.
Θα πρέπει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Δήλωση Ένταξης στο Ν. 4495/2017 με Α/Α 10158106, να εκδοθεί η αντίστοιχη βεβαίωση ένταξης του και να προσκομισθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αρχιτεκτονικά σχεδία , μελέτη στατικής επάρκειας , τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο κ.α.) που την συνοδεύουν, στα χρονικά περιθώρια που ορίζουν οι εκάστοτε διατάξεις περί υπαγωγής αυθαιρέτων και ταυτότητας κτιρίων.]
Κατά τα άλλα, συνεχίζουν να ισχύουν οι διάφορες επισημάνσεις για την αίθουσα άρσης βαρών που είναι μόνο για προπονήσεις και διάφορα άλλα ζητήματα.
Κολυμβητήριο
Την ίδια ώρα, τα προβλήματα στο κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης, παραμένει σε όλο του το μεγαλείο. Η προσωρινή του άδεια έληγε επίσης χθες Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, και λογικά μέχρι χθες, έπρεπε να υπογραφεί και να ανέβαινε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας.
Το Κολυμβητήριο έχει μεγάλα προβλήματα στατικότητας και ο «Πρωινός Τύπος» έχει δημοσιεύσει αναλυτικά ρεπορτάζ στις 22/2 – 27/2 – 1/3 και 8/3 του 2019, όταν η μελέτη στατικότητας που είχε γίνει από ανάλογο μελετητικό γραφείο, ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.
Το συμπέρασμα που είχε βγει από όλη αυτή τη συζήτηση, ήταν βασικά η ανάγκη κλεισίματος του χώρου, καθώς είχε κριθεί ως επικίνδυνος. Μάλιστα, όταν ο ίδιος ο μελετητής είχε ρωτηθεί αν πήγαινε εκεί τα παιδιά του, έδωσε διάρκεια λειτουργίας ενός χρόνου και όχι παραπάνω. «Δεν θα έδινα πάνω από ένα χρόνο περιθώριο αν πήγαινα τα παιδιά μου εκεί», είπε, τονίζοντας ότι η ανακατασκευή του ήταν κάτι περισσότερο από κατεπείγουσα.
Απ’ όσο είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Πρωινός Τύπος», η μελέτη της ανακατασκευής του πρώτου μέρους των κερκίδων και άλλων σημείων έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση. Πράγμα που σημαίνει ότι, ενώ τις επόμενες ημέρες το Κολυμβητήριο θα κλείσει για τις συντηρήσεις της πισίνας, αναμένεται να ανοίξει η νέα χρονιά, χωρίς να υπάρχει τουλάχιστον η ολοκλήρωση της μελέτης.
Προς το παρόν πάντως και ενώ η λήξη της προσωρινής άδεια του Κολυμβητηρίου πλησιάζει, είναι άγνωστο τι θα ακολουθήσει. Ο δήμαρχος δεν προβαίνει σε ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη των μελετών και πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα έργα με τις δημοπρατήσεις κτλ., ενώ ο χρόνος ολοένα και ολοκληρώνεται, καθώς από τους 12 μήνες λειτουργίας που έδινε ο μελετητής, έχει ήδη περάσει αρκετός χρόνος!!!
Θα δώσει άραγε προσωρινή άδεια λειτουργίας μετά τον Αύγουστο και μέχρι πότε; Θα έχει να αντιμετωπίσει τα λεγόμενα της αντιπολίτευσης από την 1η Σεπτεμβρίου πού αναλαμβάνει τη νέα δημαρχιακή θητεία του; Πώς θα το χειριστούν οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται εκεί;