Home > νέα > Σήμερα το Φεστιβάλ Νερού στο παρατηρητήριο του ποταμού Νέστου στο Σιδηρόνερο-Δηλώσεις του αντιδημάρχου Προγραμματισμού κ. Τάσσου

Σήμερα το Φεστιβάλ Νερού στο παρατηρητήριο του ποταμού Νέστου στο Σιδηρόνερο-Δηλώσεις του αντιδημάρχου Προγραμματισμού κ. Τάσσου

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Προγραμματισμού κ. Τάσσου

Σήμερα το Φεστιβάλ Νερού

στο παρατηρητήριο

του ποταμού Νέστου στο Σιδηρόνερο

Εκδηλώσεις και μουσικές συναυλία από 18.30 έως 21.00

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΙΝΑΙ η δεύτερη μέρα εκδηλώσεων που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, στα πλαίσια του Γεωπάρκου του Δήμου Δράμας. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Νερού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Σιδηρονέρου.

Το έργο που υλοποιείται στα πλαίσια του Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας, είναι το CB Water Geopark και επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Δράμας. Μαζί συνεργάζεται ο Δήμος Χατζηδήμοβο από τη Βουλγαρία καθώς και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το σημερινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18.30 και θα ολοκληρωθεί στις 21.00, με τοποθεσία το Παρατηρητήριο του Νέστου Ποταμού στο χώρο θέασης πριν από τη γέφυρα Παπάδων (στο δρόμο προς το Σιδηρόνερο).

Τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν είναι: Dramatzore (λαϊκό – παραδοσιακό συγκρότημα), η Σταυρούλα Γκεκοβάνη (παραδοσιακό) και οι Noisemakers (Pop-Rock).

Σε δηλώσεις του χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Τάσσου, τόνισε ότι το Φεστιβάλ Νερού γίνεται «στα πλαίσια ανάδειξης της περιοχής και με μετά από μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών του Δήμου Δράμας, με σκοπό την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και των δυνατοτήτων που έχει για την περαιτέρω αξιοποίηση».

Όπως τόνισε ο κ. Τάσσου, «σκοπός του Δήμου Δράμας, αλλά και κυρίαρχη πολιτική βούληση αυτής τα δημοτικής αρχής, είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου αλλά και των τουριστικών δυνατοτήτων που κρύβεις αυτός, και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Υπενθύμισε μάλιστα ότι, πριν από δύο εβδομάδες περίπου σε μια δράση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης «αναδείξαμε τις δυνατότητες που κρύβει εκείνη η περιοχή του Δασικού συμπλέγματος στο Τουλουμπάρι και με τις επιδεικτικές δράσεις ορεινού ποδηλάτου, κανό καγιάκ καθώς και τοξοβολίας, ως ένα μήνυμα ότι αυτή η περιοχή έχει να δώσει και πρέπει να βοηθήσουμε να δώσει πράγματα, τόσο στην τοπική ανάπτυξη όσο και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Όπως επεσήμανε ιδιαίτερα, «μέσα από διαδημοτικές συνεργασίες, αλλά και από συνεργασίες στα πλαίσια ενός Interreg, δείχνουμε ότι η περιοχή έχει μέλλον και ότι αξίζει και ιδιώτες αλλά και δημόσιοι φορείς να επενδύσουν σ’ αυτήν».

Στόχοι του Γεωπάρκου, είναι η προώθηση, η ενίσχυση και η διατήρηση των φυσικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών της διασυνοριακής περιοχής σε άμεσα σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξή της. Ειδικότερα, η δημιουργία ενός Διασυνοριακού Γεωπάρκου ανάδειξης της κοινής κληρονομιάς και του φυσικού κάλλους του Υδάτινου στοιχείου, στην περιοχή του Νομού Δράμας από την πλευρά της Ελλάδας και των Επαρχείων του Μπαγκόεβκραντ και Σμόλιαν από την πλευρά της Βουλγαρίας.

Όλες οι δράσεις είναι εναρμονισμένες με την παράδοση, την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τη γεωγραφία της διασυνοριακής περιοχής και αποτελούν εργαλεία προώθησης του τουρισμού της.