Home > νέα > Σπουδαία έργα ζωγραφικής παρουσίασαν στην έκθεση οι μαθητές του Κ. Ζαμπίδη Τιμητικές διακρίσεις στον αείμνηστο Λ. Νικήτογλου, στην Σ. Μικέλη και στη μαθήτρια Αφρ. Μελίδου

Σπουδαία έργα ζωγραφικής παρουσίασαν στην έκθεση οι μαθητές του Κ. Ζαμπίδη Τιμητικές διακρίσεις στον αείμνηστο Λ. Νικήτογλου, στην Σ. Μικέλη και στη μαθήτρια Αφρ. Μελίδου

Σπουδαία έργα ζωγραφικής

παρουσίασαν στην έκθεση

οι μαθητές του Κ. Ζαμπίδη

Τιμητικές διακρίσεις στον αείμνηστο Λ. Νικήτογλου, στην Σ. Μικέλη και στη μαθήτρια Αφρ. Μελίδου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ωραία έκθεση έργων ζωγραφικής μαθητών του Δραμινού ζωγράφου Κώστα Ζαμπίδη, άνοιξε τις πύλες της το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση γίνεται στην αίθουσα «Ελευθερία» και θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και 22 τρέχοντος.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου μάλιστα τιμήθηκαν και Δραμινοί συμπολίτες μας. Αρχικά, ιδιαίτερη τιμή έγινε στον αείμνηστο συμπολίτη μας Λευτέρη Νικήτογλου, όπου παρουσιάστηκε το τελευταίο του έργο. Να θυμίσουμε ότι ο Λ. Νικήτογλου μαζί με τη μητέρα του, είχαν σκοτωθεί πριν από δύο χρόνια σε ένα τροχαίο δυστύχημα όταν είχε πέσει επάνω τους μια μοτοσυκλέτα στην Καβάλα.

Επίσης, ειδική τιμή έγινε και στην συμπολίτισσά μας κα. Σοφία Μικέλη, η οποία σε ένα ατύχημα που είχε με το μηχανάκι, είχε νεκρώσει το δεξί της χέρι και ζωγράφισε ένα πίνακα με το αριστερό. Σήμερα το χέρι της έχει επανέλθει.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην Δραμινή μαθήτρια Αφροδίτη Μελίδου, η οποία είχε  βραβευτεί για ένα έργο της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο: «Το χρωματιστό πινέλο στο δρόμο για το Παρίσι» που είχε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ερωτώμενος για το πώς ξεκινούν και ζωγραφίζουν τα παιδιά, ο κ. Ζαμπίδης σημειώνει: «Σε ένα μικρό παιδί, σίγουρα δεν μπορείς να του διδάξεις ειδικές τεχνικές της ζωγραφικής και κανόνες. Προσπαθείς απλά μέσα από τη ζωγραφική, να βγάλεις τη δημιουργία του καθώς και ένα παιχνίδι με χρωματισμούς. Από εκεί και πέρα, όσο μεγαλώνουν, μπορείς να αρχίσεις να διδάσκεις κανόνες της ζωγραφικής και να αρχίσουν να ζωγραφίζουν περισσότερο μελετημένα»

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «επειδή το μυαλό των παιδιών είναι πιο καθαρό από των ενηλίκων, έχουν περισσότερη φαντασία και μπορούν να κάνουν πολύ ωραία έργα».