Νέα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται
το άνοιγμα του νέου
Κολυμβητηρίου Δράμας
Η λειτουργία των μηχανημάτων, η επίπλωση και η ονοματοδοσία του σε «Κώστας Αποστολίδης»
Του Θανάση Πολυμένη
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σχετικά με το πολύ ενδιαφέρον ζήτημα της ολοκλήρωσης των εργασιών που απομένουν στο νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας ώστε αυτό να δοθεί σε πλήρη λειτουργία στο κοινό, έδωσε η δημοτική αρχή το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.
Σχετικά ερωτήματα τέθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, από το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Τζιρίτη, ο οποίος ρώτησε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, τι γίνεται με την εγκατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού, με την επίπλωση, αν λειτουργούν οι δύο κολυμβητικές δεξαμενές και αν έχει γίνει η σχετική εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού.
Ο κ. Τζιρίτης ζήτησε ακόμα το νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο να πάρει το όνομα του αείμνηστου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Raycap Κώστα Αποστολίδη που είναι ο δωρητής για την κατασκευή του και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
Απαντήσεις για το θέμα έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σαλπιγκτίδης, επισημαίνοντας αρχικά ότι, «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έχει τοποθετηθεί όλος ο εξοπλισμός, έχουν τοποθετηθεί βατήρες, τα έπιπλα που θα χρησιμοποιούν οι μαθητές, ιματιοθήκες, φοριαμοί και άλλα. Το μόνο που δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα είναι ο εξοπλισμός του κυλικείου, όπως και ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου. Οι διαγωνισμοί γι’ αυτά τα δύο θα γίνουν μετέπειτα».
Αναφορικά με το τεχνικό μέρος του Κολυμβητηρίου, ο αντιδήμαρχος είπε ότι «οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν εκπαιδευτεί, αυτή τη στιγμή υπάρχει τοποθετημένος υπάλληλος με θέση ευθύνης και ενημερώνεται καθημερινά για τη λειτουργία του».
Αναφερόμενος στον περιβάλλοντα χώρο, σημείωσε ότι «η σύμβαση είχε υπογραφεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 με χρονικό ορίζοντα 6 μήνες. Που σημαίνει ότι το τέλος των εργασιών θα γίνει το αργότερο στις 10 Μαρτίου 2025».
Εξήγησε παράλληλα ο κ. Σαλπιγκτίδης ότι, «για να μπορέσει να λειτουργήσει πιο γρήγορα το Κολυμβητήριο, επιλέξαμε σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία, ο περιβάλλοντας χώρος να γίνει τμηματικά. Ζητήσαμε να ξεκινήσουν από τη βορεινή πλευρά έως το γήπεδο μπάσκετ. Έτσι, η ανάδοχος εταιρεία εργάζεται σ’ αυτό το κομμάτι και ευελπιστεί ότι στις 20 Ιανουαρίου θα μας το παραδώσει, ώστε να λειτουργήσει το Κολυμβητήριο για τους αθλητές και το κοινό».
Αναφερόμενος στον Κανονισμό της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, είπε ότι «αυτή την στιγμή συντάσσεται από το αρμόδιο Τμήμα Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού και θα υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές του νέου έτους προς ψήφιση και παράλληλα γίνονται απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της άδειας λειτουργίας. Νομίζω ότι τέλος Ιανουαρίου θα είναι όλα έτοιμα».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι «τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου την έχει ο Δήμος Δράμας, ενώ η λειτουργία των μηχανημάτων θα ανατεθεί σε υπεύθυνο εγκαταστάτη. Στον Κανονισμό που θα έρθει, θα αναγράφονται όλα αυτά».
Η επίπλωση
Αναφορικά με ένα ζήτημα για κάποια έπιπλα από κάποια τράπεζα που είχαν τοποθετηθεί στο χώρο, αναφέρθηκε ο δημ. σύμβουλος κ. Τοπαλίδης («Ενώνουμε τη Δράμα»), επισημαίνοντας ότι στη συνέχεια αυτά τα έπιπλα απομακρύνθηκαν και πετάχτηκαν σε διπλανό χώρο. Τόνισε ότι «δεν είναι εικόνα αυτή για ένα νέο Κολυμβητήριο και είπε ότι αυτά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε κάποιο δημοτικό χώρο».
Απαντώντας σχετικά ο αντιδήμαρχος, σημείωσε ότι τα έπιπλα προέρχονται από ανακαίνιση της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελευθερούπολη και ότι χαρίστηκαν στο Δήμο Δράμας. Όπως είπε, «το έπιπλο που τοποθετήθηκε στη ρεσεψιόν ήταν πανάκριβο, δεν είχε προβλεφθεί να πάρουμε τέτοιο έπιπλο».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «από αυτά τα έπιπλα επιλέξαμε ένα κατάλληλο να μπει στη ρεσεψιόν και τα άλλα μεταφέρθηκαν στο εργοτάξιο. Το έπιπλο που τοποθετήθηκε στη ρεσεψιόν κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ».
Σχετικά με τα έπιπλα, ο δημ. σύμβουλος κ. Ιωαννίδης («Πρότζεκτ για τη Δράμα»), σημείωσε ότι υπάρχει μελέτη από τη RAYCAP για τα έπιπλα, την οποία έχει ο Δήμος στα χέρια του, επιβεβαιώνοντας ότι τα χρήματα είναι πάρα πολλά και προτείνοντας η αγορά των επίπλων αυτών να γίνει τμηματικά.
Ο δημ. σύμβουλος κ. Καψημάλης (πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών) («Ενώνουμε τη Δράμα»), είπε ότι το σωστό είναι να παρθούν τα έπιπλα που προτείνει η μελέτη, λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα κτίριο κόσμημα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο τέτοιο κτίριο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πρέπει να σεβαστούμε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε. Να σεβαστούμε αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. Κ. Αποστολίδη), για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».
Ονοματοδοσία
Για το ζήτημα της ονοματοδοσίας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι αυτό το θέμα το είχε ήδη αναφέρει ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες.
Όπως είπε, «μετά το θάνατο του Κώστα Αποστολίδη, είχα πει ότι, αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, είναι να ονομάσουμε αυτό το κόσμημα με το όνομα του αείμνηστου Κώστα Αποστολίδη. Αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα, πριν λειτουργήσει και αφού βέβαια έχει τελειώσει. Κι αυτό γιατί πρέπει να τιμήσουμε και τον εκλιπόντα και την εταιρεία για τα 5,5 εκατομμύρια που έβαλαν».