Home > Νέα > Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας – Παρουσίαση των παλαιοντολογικών και αρχαιολογικών ευρημάτων της Πλατανιάς

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας – Παρουσίαση των παλαιοντολογικών και αρχαιολογικών ευρημάτων της Πλατανιάς

Σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας

Παρουσίαση των παλαιοντολογικών

και αρχαιολογικών

ευρημάτων της Πλατανιάς

 

 

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση των παλαιοντολογικών και αρχαιολογικών ευρημάτων της Πλατανιάς, παρουσιάζεται σήμερα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας.

Η εκδήλωση γίνεται σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 19.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, και θα περιλαμβάνει δύο ομιλίες, εκ των οποίων η πρώτη θα είναι της κας Βασιλικής Πουλιούδη, αν. προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, προϊσταμένη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων ΕΦΑ Δράμας με θέμα: «Αρχαιολογικές έρευνες στην Ακρόπολη Πλατανιάς και στην ευρύτερη περιοχή της».

Η δεύτερη ομιλία θα γίνει από την κα. Ευαγγελία Τσουκαλά, Ομότιμη Καθηγήτρια, Γεωλόγος – Βιολόγος – Δρ. Παλαιοντολογίας, τ. Διευθύντρια Μουσείου Γεωλογίας Παλαιοντολογίας Παλαιανθρωπολογίας με θέμα: «Πλατανιά 7.000.000 χρόνια πριν. Παλαιοντολογία – Πηγή Ανάπτυξης».

Μιλώντας στον «Π.Τ.» η κα. Πουλιούδη, σημειώνει ότι θα γίνει μια αναφορά για όλο το δίκτυο ακροπόλεων  της περιοχής, για τους αμαξητούς δρόμους καθώς και τα αναλήμματα των δρόμων που υπάρχουν. Θα γίνει επίσης αναφορά για κάθε τομή, χρονολογική τοποθέτηση όλων των ευρημάτων, αλλά και στη σημαντική βοήθεια των Πλατανιωτών από το 2008 μέχρι και το 2013 για τις αρχαιολογικές δράσεις ερευνών».

Αναφορά θα γίνει επίσης και σε ευρήματα της περιοχής, «τα οποία βρέθηκαν πίσω από το σπίτι του δημάρχου κ. Καγιάογλου, η οποία είναι μια νέα θέση παλαιοντολογική του Νομού Δράμας. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι μόνο η δυτική πλευρά της Δράμας μπορούσε να αναδείξει και νέα παλαιοντολογικά ευρήματα. Ωστόσο, μ’ αυτή τη νέα θέση που προέκυψε από το 2012-2013, αναδεικνύεται μια νέα παλαιοντολογική θέση που επιβεβαιώνει ότι και στην ανατολική πλευρά του Νομού Δράμας, υπήρχε διαφορετική χλωρίδα και πανίδα». Αυτό που τονίζει η ίδια, είναι ότι, «αυτά τα ευρήματα χρονολογούνται 7 εκατ. χρόνια πριν».

Θ.Πολ.