Το πρωί της Τετάρτης στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας
Συνέργιες συμπερίληψης, ένταξης
και προάσπισης των δικαιωμάτων
των παιδιών στο σχολείο
Ημερίδα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης και το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων και το ΥΠΑΙΘΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης και το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων και το ΥΠΑΙΘΑ, διοργανώνεται στη Δράμα, επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Συνέργειες συμπερίληψης, ένταξης και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών στο σχολείο».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και από ώρα 10.00 έως 13.00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Οι εργασίες της ημερίδας θα ανοίξουν στις 10.00 – 10.30 με χαιρετισμό από τον Γεν. Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Υ.ΠΑΙ.ΘΑ, κ. Κατσαρός Ιωάννης και την αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κα. Μαριγούλα Κοσμίδου.
Στη συνέχεια το 1ο μέρος της ημερίδας: Εκπαίδευση μαθητών/ τριών με προσφυγικό υπόβαθρο:
Στις 10.30-10.45: Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., κα Αλτουχόβα Γκαλίνα:
«Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων: Βήματα προς τη συμπερίληψη».
Στις 10.45-11.00 Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης, ΠΔΕ ΑΜΘ, κα κα Χαραλαμπίδου Ευφροσύνη: “Τάξεις Υποδοχής Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας: Διδάσκοντας σε παιδιά με διαφορετικό πολιτισμικό και γλωσσικό υπόβαθρο” κα Γρηγοριάδου Σοφία, κ. Κατσιαντρίδης Χρήστος, κα Τσολακίδου Αναστασία, Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων Ε.Δ.Π.Φ.Α.Α. Δράμας και Καβάλας: «Τα παιδιά-πρόσφυγες. Από τα σύνορα μέχρι το κατώφλι του σχολείου».
Το δεύτερος περιλαμβάνει Στρογγυλό τραπέζι, στις 11.45 – 12.00 και προβολή ταινίας «έχω 2-3 όνειρα».
Στις 12.00 – 12.30 Ανοιχτός διάλογος με θέμα: «Στο σχολείο μας δεν έχουμε ξένους, έχουμε μόνο παιδιά. Μια πρόταση υπό διαπραγμάτευσή». Συντονισμός: κα Λίνα Πανταζή, Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
Στις 12.30 – 13.00 συζήτηση και συμπεράσματα.
Στις 17.00 το 3ο μέρος με θέμα: Βιωματικό εργαστήριο 15ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας «Γεώργιος Βιζυηνός». Βιωματικό εργαστήρι: «Ολιστικό μοντέλο και εργαλεία για την υποστήριξη μαθητών / μαθητριών προσφύγων». Συντονισμός κα. Αλτουχόβα Γκαλίνα.