Home > Πρώτο Θέμα > Σύντομα δύο μόνιμοι αναισθησιολόγοι αναμένονται στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

Σύντομα δύο μόνιμοι αναισθησιολόγοι αναμένονται στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

Σύντομα δύο μόνιμοι

αναισθησιολόγοι αναμένονται

στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

► Οι εμβολιασμοί στο Ν. Δράμας και οι νοσηλείες στα Νοσοκομεία της 4η ΥΠΕ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Σύντομα αναμένεται να έρθουν στο Νοσοκομείο Δράμας δύο (2) αναισθησιολόγοι. Πρόκειται για την προκήρυξη με τα 11 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων που είχαν προκηρυχθεί και ήδη σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π.Τ.», η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας κα. Κιόρτεβε, αποδέχθηκαν τις θέσεις 9 γιατροί. Από αυτούς οι 2 είναι αναισθησιολόγοι και αναμένεται να βρίσκονται στη Δράμα το επόμενο διάστημα.

Πέντε επιστρατευμένοι

Στο μεταξύ, ήδη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, μετά από την σχετική επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, αυτή την ώρα βρίσκονται ήδη στο Νοσοκομείο Δράμας 5 γιατροί που έχουν επιστρατευθεί από την πόλη της Δράμας. Πρόκειται για έναν Πνευμονολόγο, δύο Παθολόγος και δύο Γενικής Ιατρικής. Θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Δράμας μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα. Βασιλείου, σημειώνει ότι τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα στο Νομό Δράμας τονίζοντας όμως ότι, «οι περισσότεροι νοσούν ήπια».

Στη διαπίστωση πάντως ότι γενικότερα φαίνεται να επικρατεί αισιοδοξία ως προ την καταστολή της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα, η κα. Βασιλείου τονίζει: «Αρκεί βέβαια να μην αλλάξει κάτι. Φαίνεται στον ορίζοντα ότι υπάρχει κάποια ύφεση, αλλά αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν και τα στοιχεία. Οι  θάνατοι αυξάνονται, οι διασωληνωμένοι είναι σταθεροί δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό».

Όπως σημειώνει πάντως η ίδια, «είναι μια θεωρία ότι όλο αυτό θα φτάσει σε μια κορύφωση και θα αρχίσει να υπάρχει μια πτώση. Εκεί κοντά στο Πάσχα  ή μετά το Πάσχα, πλέον, θα την αντιμετωπίζουμε ως μια απλή γρίπη. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, δεν θα σταματήσουν. Κάθε χρόνο θα γίνεται μέχρι να περάσει δεκαετία για να πούμε ότι γλυτώσαμε».

Νοσηλείες

Όσον αφορά τις νοσηλείες στα 14 Νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης (όπου συμπεριλαμβάνεται και η Δράμα), στις 17 Ιανουαρίου είχαμε 407 άτομα νοσηλευόμενα σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 305 ανεμβολίαστοι (74,9%) και οι 102 εμβολιασμένοι.

Επίσης, 45 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι 45 (80,4 %) είναι ανεμβολίαστοι και οι 11 εμβολιασμένοι.

Τέλος, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 79 άτομα εκ των οποίων οι 71 (89,9%) ανεμβολίαστοι και οι 8 εμβολιασμένοι.

Εμβολιασμοί στη Δράμα

Επίσης, σύμφωνα με τον εμβολιαστικό χάρτη, αυτή την ώρα ο Νομός Δράμας βρίσκεται στο 54,02% των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων, ενώ με μία τουλάχιστον δόση 57,14%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι και 16/01 είχαν γίνει συνολικά 130.548 δόσεις. Με μία τουλάχιστον δόση εμβολιάστηκαν 56.003 άτομα, ενώ με δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 52.417 άτομα. Με την τρίτη αναμνηστική δόση, έχουν εμβολιαστεί 28.273 άτομα.