Θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη
Αίτημα της Δόξας
Δράμας για χρησιδάνειο
του γηπέδου στο Δήμο Δράμας
Εισηγητής από πλευράς Δόξας Δράμας ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης
Το αίτημα της Δόξας Δράμας για χρησιδάνειο του γηπέδου στο Δήμο Δράμας, πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Το αίτημα περιλαμβάνει παράταση για μία δεκαετία της σύμβασης χρησιδανείου του βοηθητικού γηπέδου, καθώς επίσης και την παραχώρηση του «κυρίως γηπέδου» στο Δήμο Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να ορίσει πενταμελή επιτροπή που θα εξετάσει τα θέματα και θα εισηγηθεί σχετικά.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού κ. Παναγιώτη Γκλαβόπουλο, μας εξήγησε πως «πρόκειται για τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα παίρνει απόφαση για την παραχώρηση χώρων του γηπέδου στο Δήμο Δράμας, προκειμένου να τους αξιοποιήσει».
Να τονίσουμε ότι με το χρησιδάνειο δεν μεταβιβάζεται η κυριότητα, αλλά μόνο η χρήση και δεν μεταβάλλεται ο σκοπός που είναι η λειτουργία του γηπέδου ως γήπεδο ποδοσφαίρου.
Εισηγητής από την πλευρά της Δόξας Δράμας θα είναι ο πρώην Δήμαρχος, Θωμάς Μαργαρίτης. Για το συγκεκριμένο θέμα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «ΓΗΠΕΔΟΥ ΔΟΞΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ…ΜΕ ΔΙΑΦΑΙΝΌΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΌΜΕΝΟ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.!!!
Από την εποχή που ήμουν Δήμαρχος το 2008, πριν 16 ολόκληρα χρόνια, μιλούσα για την αναγκαιότητα παραχώρησης κατά χρήση του ιδιόκτητου γηπέδου της Δόξας στο σύνολό του στον Δήμο Δράμας, δια της υπογραφής συμβάσεως χρησιδανείου.
Και το ζήτησα ως Δήμαρχος επισήμως. Διότι αυτός ήταν ο μόνος νόμιμος τρόπος να καταστεί αρμόδιος ο Δήμος Δράμας ώστε να αναλάβει την πλήρη ανακατασκευή και συντήρηση του ιστορικού μας γηπέδου, όπως κάνει άλλωστε με όλα τα Δημοτικά μας γήπεδα.
Δυστυχώς τότε συνάντησα πείσμονα άρνηση και χλευαστικά σχόλια για τις “ελιποβαρείς νομικές μου γνώσεις”, βασισμένα σε αναλήθειες και ψεύδη ( μιλούσαν περί απαγορεύσεως της παραχώρησης ακόμα και κατά χρήση του γηπέδου, γιατί δήθεν το απαγόρευε η διαθήκη του δωρητού Δουμπέσα, πράγμα όχι μόνο αναληθές αλλά απολύτως ψευδές και ανυπόστατο αφού ο Δουμπέσας δεν κατέλειπε τίποτα με διαθήκη στην Δόξα). Δυστυχώς αυτά λέγονταν από αιρετούς και θεσμικούς ανθρώπους που ρύθμιζαν δεκαετίες τις τύχες αυτού του τόπου, που ότι έλεγαν θεωρούνταν θέσφατο και νόμος, γίνονταν ακρίτως πιστευτό και αναπαράγονταν από τούς πολλούς πολιτικούς τους φίλους και τους δημοσιογραφούντες παπαγάλους που τους υπηρετούσαν ως υποτακτικοί τους.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην γίνει τότε η παραχώρηση μόνο για λόγους αντιπολιτευτικούς στο προσωπό μου, όπως αποδείχθηκε, χωρίς να σκέφτονται όσοι σαμποτάριζαν τα λεγόμενα μου και τις αγαθές προθέσεις μου, ότι έκαναν τεράστια ζημιά στην Δόξα. Πιστεύοντας στην ορθότητα της απόψεώς μου, με πείσμα συνέχισα και τα επόμενα χρόνια , χωρίς να είμαι πλέον Δήμαρχος, να αγωνίζομαι για την παραχώρηση . Έτσι προήλθε η υπογραφή της συμβάσεως Χρησιδανείου περί παραχώρησης στον Δήμο του βοηθητικού γηπέδου που επέφερε την πλήρη ανακατασκευή του και δικαίωσε απόλυτα την νομική μου σκέψη και την πολιτική μου θέση και άποψη. Όμως ο στόχος της παραχώρησης και του κυριως γηπέδου δεν είχε επιτευχθεί. Γι αυτό ο αγώνας έπρεπε να συνεχιστεί. Θα ανέμενε κανείς να ήταν τώρα πιό εύκολος αφού η σύμβαση χρησιδανείου λειτούργησε θετικά και αποτελεσματικά για το βοηθητικό γήπεδο. Κι όμως απεδείχθη πιο δύσκολος ή εξίσου δύσκολος..
Η όμόφωνη απόφαση της Γενικής συνέλευσης των μελών της Δόξας η οποία με πρόταση μου λήφθηκε, έμενε χρόνια στα συρτάρια και δεν υποβαλλονταν αίτημα στον Δήμο Δράμας με το ίδιο πάλι ανύπαρκτο επιχείρημα : ότι “απαγορεύεται από την διαθήκη Δουμπεσα” . Έλεγαν δηλαδή πάλι τα ίδια, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπόψιν και σκοπίμως αγνοούσαν την υπογραφή και άριστη λειτουργία της υπογραφεισης συμβάσεως χρησιδανειου στο βοηθητικό γήπεδο. Έτσι με την εγκληματική αδράνεια τους περνούσαν τα χρόνια χωρίς να “κινείται φύλλο” και το γήπεδο συνέχισε να παρουσιάζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που συνεχώς επιδεινώνονταν.
Ευτυχώς αμέσως, ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής της Δόξας κ. Άγγελος Καλλινικιδης κατενόησε απόλυτα και πλήρως την σπουδαιότητα και το άμεσο συμφέρον της Δόξας και του γηπέδου της από την υπογραφή σύμβασης χρησιδανειου με τον Δήμο Δράμας. Έτσι η άμεση λήψη απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δόξας προωθήθηκε δια αιτήσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο προς λήψη σχετικής αποφάσεως . Το αίτημα έχει διπλό περιεχόμενο: 1) την παράταση για μια ακόμη δεκαετία της σύμβασης χρησιδανειου για το βοηθητικό γήπεδο και 2) την υπογραφή νέας πολυετούς σύμβασης χρησιδανειου και για το κυρίως γήπεδο μετά των λοιπών εγκαταστάσεων του.
Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ομόφωνη θα είναι (και επιβάλλεται να είναι ομόφωνη) η απόφαση , η οποία θα είναι και απολύτως σωστή και δίκαιη. Γιατί έτσι ο Δήμος Δράμας νομίμως και για το γήπεδο της Δόξας θα επιδεικνύει την δέουσα επιμέλεια, όπως πράττει για όλα τα γήπεδα του Δήμου.
ΥΓ: Χρειάστηκε αγώνας 20 ετών για τις φυλακές και 16 για το γήπεδο της Δόξας …Τόσοι αγώνες, τόσος κόπος και τόση προσπάθεια για την κατάκτηση των αυτονοήτων…Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι.. Μόνο οι ψευτοεγωισμοί μας , ο ψευτοπαραγωντισμός μας και το ξερό μας το κεφάλι. Δυστυχώς….».