Απαντήσεις δίνει στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης
Τι γίνεται με τις διακοπές
υδροδότησης της ΔΕΥΑΔ
τις τελευταίες μέρες;
Το παλιό δίκτυο προκαλεί συχνές βλάβες στο κέντρο της πόλης
Του Θανάση Πολυμένη
ΤΟ ΝΕΡΟ, είναι από τα αναγκαία και καθημερινά αγαθά της φύσης που χρειάζεται ο άνθρωπος. Και όταν στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε πόλεις όπως τη Δράμα, γίνονται συχνές διακοπές σε κάποιες χρονιές περιόδους, τότε τα προβλήματα μεγεθύνονται ακόμα περισσότερο.
Τις τελευταίες ημέρες, τα προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως στο κέντρο της πόλης, είναι αρκετά συχνά και φυσικά τα παράπονα των συνδημοτών μας πάρα πολλά. Η περιοχή στην οποία εστιάζουμε σήμερα, είναι στο χαμηλότερο σημείο της πόλης και στις οδούς Ηπείρου, Π. Κάβδα και Εφέδρων Αξιωματικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το ξημέρωμα της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου, έσπασε ένας αγωγός μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς επί της Π. Κάβδα. Και μάλιστα από την βλάβη, μπήκαν νερά και στο υπόγειο της Τράπεζας. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ πήγαν άμεσα στη βλάβη και διόρθωσαν. Στη συνέχεια, είχαμε νέα βλάβη επί της οδού Εθν. Επαναστάσεως και επί της οδού Εφέδρων Αξιωματικών. Το πρόβλημα με τις τελευταίες συχνές βλάβες στο κέντρο της πόλης, αφορά στην παλαιότητα του δικτύου σ’ αυτά τα σημεία.
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννη και ερωτώμενος γιατί έχουμε τόσο συχνά βλάβες το τελευταίο διάστημα, μας εξηγεί ότι «επειδή τελευταία έχουμε αλλάξει πάρα πολλά τμήματα καινούριων αγωγών, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση τις βραδινές ώρες και κυρίως τα χαράματα. Και όπου υπάρχει κάποια μικροδιαρροή επειδή είναι παλιοί οι αγωγοί, έχουμε θέμα».
Ερωτώμενος στο ότι τελευταία έχουμε πολλές συχνές βλάβες στο κέντρο της πόλης, διευκρινίζει: «Επειδή είναι το πιο χαμηλό σημείο της πόλης και επειδή έχουμε κάνει σοβαρές παρεμβάσεις σ’ αυτά τα σημεία, τα παλιά δίκτυα έχουν θέμα. Το ζήτημα είναι ότι ναι μεν γίνονται διακοπές, αλλά τα συνεργεία μας είναι αμέσως εκεί και προχωρούν στη διόρθωση των βλαβών».
Ο ίδιος διευκρινίζει επίσης ότι, «έχουμε δίκτυα παλιά που συνδέονται με καινούρια. Είπαμε και τις προάλλες, ότι έχουμε ήδη έτοιμη τη μελέτη και περιμένουμε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπου κάνουμε παρεμβάσεις, στα πιο ψηλά σημεία, στις διακλαδώσεις, ακυρώνουμε όλες τις παλιές βάνες που ήταν με μαντέμι και βάζουμε νέου τύπου, αλουμίνιο με πλαστικό οι οποίες μας δίνουν 100 χρόνια εγγύηση. Οπότε όταν έχουμε τέτοιες περιπτώσεις και βάζουμε νέες βάνες, τότε κλείνουμε κομμάτι – κομμάτι και όχι όλη την πόλη όπως κάναμε παλιότερα. Ουσιαστικά έχουμε κάνει ζωνοποίηση του ήδη υπάρχοντος δικτύου. Τραβάμε λίγο κουπί τώρα, βλέπουμε το θέμα του κέντρου της πόλης και βλέπουμε να βάλουμε μειωτή της πίεσης στο κέντρο της πόλης στην περιοχή της οδού Ηπείρου και γύρω. Κι αυτό όπως είπαμε, επειδή το βράδυ αυξάνεται η πίεση επειδή δεν υπάρχει ζήτηση νερού εκείνες τις ώρες. Αυτή είναι η πάσα αλήθεια!»