Home > νέα > «Τη μάχη κατά του κορωνοϊού πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένας δεν είναι μόνος του σ’ αυτό»-Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας μιλάει στον «Π.Τ.»

«Τη μάχη κατά του κορωνοϊού πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένας δεν είναι μόνος του σ’ αυτό»-Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας μιλάει στον «Π.Τ.»

«Τη μάχη κατά του κορωνοϊού πρέπει

να τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένας

δεν είναι μόνος του σ’ αυτό»

Γ. Γκιόγκης: «Θεωρώ ότι είναι λυπηρό να μην υπάρχει εμπιστοσύνη του κόσμου προς φορείς που είναι πιο εξειδικευμένοι»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκονται οι διαδικασίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, προκειμένου το επόμενο χρονικό διάστημα, να ξεκινήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με το ζήτημα των εμβολιασμών κατά της Covid-19.

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος» το περασμένο χρονικό διάστημα, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ζήτησε τόσο τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας όπως και του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, προκειμένου να προχωρήσει στη διενέργεια εκδηλώσεων, σχετικά με το ζήτημα του εμβολιασμού και τι πραγματικά συμβαίνει γύρω απ’ αυτό το ζήτημα. Στις εκδηλώσεις αυτές μάλιστα, θα μιλούν εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Προς το παρόν πάντως, σχετικά μ’ αυτό το ζήτημα, δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες ημερομηνίες γι’ αυτές τις εκδηλώσεις.

Τη δρομολόγηση των ενημερωτικών εκδηλώσεων επιβεβαιώνει μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, κ. Γιώργος Γκιόγκης. Όπως σημειώνει ο ίδιος, «πράγματι υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα όσον αφορά το αντιεμβολιστικό κίνημα. Ως Ιατρικός Σύλλογος Δράμας έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και το Δήμο Δράμας. Σκοπός μας είναι να συνεννοηθούμε ώστε να αποφασίσουμε για τους τελικούς χώρους, στους οποίους θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις για ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το ζήτημα του εμβολίου».

Μέχρι στιγμής πάντως, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες ημερομηνίες, συμπληρώνοντας ότι θα είναι κάποιες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε αίθουσες και όχι ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Στην ερώτηση για το πώς βλέπει ως αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας το ζήτημα των ανεμβολίαστων κυρίως στον υγειονομικό τομέα, ο κ. Γκιόγκης τονίζει χαρακτηριστικά: «Φυσικά, είναι κάτι που μας λυπεί. Και γενικότερα, θεωρώ ότι είναι λυπηρό να μην υπάρχει εμπιστοσύνη του κόσμου προς φορείς που είναι πιο εξειδικευμένοι στο αντικείμενο αυτό».

GIOGIS GEORGIOS IATRIKOS SYLLOGOS DRAMAS 2

«Καλύτερος τρόπος η πειθώ»

Στο σημείο αυτό συμπληρώνει ο κ. Γκιόγκης, ότι, «όσον αφορά το ζήτημα των αντιεμβολιαστών στο κομμάτι των γιατρών, θα έλεγα ότι δεν αντιμετωπίζουμε κάποια ιδιαίτερα προβλήματα ή κάτι μαζικό. Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που αρνούνται να εμβολιαστούν, θα το δούμε όμως αυτό. Προσπαθούμε να τους πείσουμε, αλλά μιλάμε για ένα πολύ μικρό τμήμα στο σύνολο του ιατρικού κόσμου. Τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα στο κομμάτι των νοσηλευτών και του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, που απασχολείται, είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα. Εκεί θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πειθώ. Να μπορέσουμε να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να κατανοήσουν και οι ίδιοι, ότι η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό το οποίο όλοι οφείλουμε να το υπερασπιστούμε. Δεν είναι αυτό που ακούγεται ότι είναι προσωπική μου βούληση. Είναι προσωπική βούληση, αλλά όταν υπάρχει θέμα δημόσιας υγείας, τότε εκεί νομίζω ότι κάπου καταστρατηγείται αυτό το ατομικό δικαίωμα επιλογής, αν θα εμβολιαστώ ή όχι».

Στη διαπίστωση ότι αυτή τη στιγμή τίθεται το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και ότι όπως λένε νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι, αν δεν υπήρχε η υποχρεωτικότητα οι ανεμβολίαστοι στον τομέα της υγείας θα είχαν μειωθεί, ο κ. Γκιόγκης δίνει τη δική του απάντηση.

«Είναι ένας πόλεμος…»

Όπως λέει, «στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, νομίζω ότι η κεντρική διοίκηση εξαντλεί όλα τα μέσα που έχει για να πείσει κάποιους. Αν μια μερίδα ανθρώπων δεν έχει πειστεί από τα γεγονότα του προηγούμενου Νοεμβρίου με την κατακόρυφη αύξηση θανάτων – όλοι μας έχουμε έναν γνωστό, ένα φίλο που κατέληξε από τον κορωνοϊό – τότε δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει. Νομίζω ότι δόθηκε επαρκής χρόνος από τον Ιανουάριο μέχρι και τέλος Αυγούστου, να πειστούν βλέποντας τα γεγονότα – όχι μόνο οι υγειονομικοί – αλλά και όλος ο κόσμος.

Από εκεί και πέρα, εφόσον υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει πειστεί, νομίζω ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την κεντρική διοίκηση, παρά να προχωρήσει σε πιο δραστικά μέσα. Είναι ένας πόλεμος. Στον πόλεμο κανένας δεν πηγαίνει στη μάχη επειδή το θέλει. Και όλοι φοβούνται ότι μπορεί και να σκοτωθούν. Υπάρχει όμως η πίεση του γεγονότος αυτού που σ’ αναγκάζει να πολεμήσεις. Κι αυτόν τον πόλεμο πρέπει να το δώσουμε όλοι μαζί».

«Όχι σοβαρά προβλήματα από τις αναστολές»

Ερωτώμενος για το ζήτημα των αναστολών καθηκόντων των εργαζομένων στη δημόσια υγεία και αν θα δημιουργήσουν προβλήματα, ο κ. Γκιόγκης απαντά σχετικά: «Θα δημιουργηθούν μεν κάποια προβλήματα, αλλά όχι τόσο σημαντικά ώστε να μην μπορέσουν να καλυφθούν».

Κλείνοντας, ο κ. Γκιόγκης τονίζει με ιδιαίτερη σημασία: «Τη μάχη κατά του κορωνοϊού, πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί. Κανένας δεν είναι μόνος του σ’ αυτό. Ο ένας πρέπει να βοηθήσει τον άλλον και αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να βοηθήσει μέσω του εμβολιασμού. Είναι κοινωνική ευθύνη και πρέπει να την αποδεχθούμε όλοι».