Home > Πρώτο Θέμα > Την μετατροπή του Νοσοκομείου Δράμας σε άγονο ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος -Με στόχο την θέσπιση οικονομικών κινήτρων για την πρόσληψη ιατρών

Την μετατροπή του Νοσοκομείου Δράμας σε άγονο ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος -Με στόχο την θέσπιση οικονομικών κινήτρων για την πρόσληψη ιατρών

Με στόχο την θέσπιση οικονομικών κινήτρων για την πρόσληψη ιατρών

Την μετατροπή του Νοσοκομείου

Δράμας σε άγονο ζητάει

ο Ιατρικός Σύλλογος

► Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας ζητάει ακόμα την άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων και ιατρών στην Παθολογική κλινική

► Χρηματοδότηση για την αγορά υλικών, για γρήγορη & άμεση επιβεβαίωση των περιστατικών COVID με PCR test στην Δράμα

 

 

ΤΗΝ άμεση ανάγκη ώστε να μετατραπεί το Νοσοκομείο σε άγονο, ζητάει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ενώ ζητάει και την άμεση χρηματοδότησή του για την προμήθεια υλικών για την γρήγορη και άμεση επιβεβαίωση των περιστατικών Covid με PCR τεστ στη Δράμα και να μην στέλνονται στην Αλεξανδρούπολη.

Ήδη στο χθεσινό του φύλλο ο «Πρωινός Τύπος», φιλοξενούσε δηλώσεις της γραμματέως του Ι.Σ. Δράμας κας Βασιλείου, η οποία αναφερόταν επίσης και στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Ι.Σ. με τους βουλευτές της Δράμας.

Στο δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε χθες ο Ι.Σ., σημειώνεται ότι «μετά από το Δελτίο Τύπου των Νοσοκομειακών ιατρών που παρέλαβε  (με αρ πρωτοκόλλου 370/8-9-2021) θεώρησε αναγκαίο και υποχρεωτικό να καλέσει τους Βουλευτές  και  το προεδρείο των νοσοκομειακών ιατρών σε σύσκεψη  με μοναδικό σκοπό την  έγκυρη ενημέρωση  και εξεύρεση λύσεων».

Όπως αναφέρεται, «μετά από την εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο μας, λόγω παραιτήσεων, αναστολών και φυσικά του νέου  4ου πανδημικού κύματος, ως ιατρικός σύλλογος έχουμε πλέον μια  πλήρη εικόνα των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

Τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης  και της  υποστελέχωσης ταλανίζουν χρόνια το νοσοκομείο μας. Με τις  συγχωνεύσεις  κλινικών, τις αναστολές  εργασίας υγειονομικών,  λόγω εμβολιασμών  και την αδυναμία συνεννόησης  μεταξύ διοίκησης και προσωπικού, έχει δημιουργηθεί ένα έκρυθμο κλίμα. Η εύρυθμη λειτουργία όμως ενός νοσοκομείου απαιτεί την συνεργασία και ομοψυχία όλων των εμπλεκομένων φορέων,  βάζοντας σε δεύτερη μοίρα πολιτικές ιδεολογίες ή ιδεοληψίες».

Τα αιτήματα του Ι.Σ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου και την  συναίνεση των βουλευτών ζητήσαμε την μεσολάβηση του κυβερνητικού  βουλευτή, ώστε να κλειστεί ραντεβού με τον υπουργό Υγείας  ή την υφυπουργό με κύρια αιτήματα μας:

  1. την μετατροπή του νοσοκομείου μας σε άγονο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 131/1987 – ΦΕΚ 73/Α/25-5-1987, βάσει του οποίου η Δράμα, στην οποία εδρεύει το νοσοκομείο, να χαρακτηρισθεί άγονη,  προβληματική  -(κατηγορία  Β΄), λόγω γεωγραφικών, συγκοινωνιακών και οικιστικών συνθηκών, ώστε να θεσπιστούν και οικονομικά κίνητρα ιατρών, για να στελεχώσουν το νοσοκομείο μας.
  2. την άμεση κάλυψη 2 θέσεων   Αναισθησιολόγων,  4ων θέσεων Παθολόγων και 4  Χειρουργών και οριοθέτηση επείγουσας πορείας προς εξεύρεση λύσης στην πολύπαθη παθολογική κλινική.
  3. την χρηματοδότηση για την αγορά υλικών, ώστε να γίνεται γρήγορη και άμεση επιβεβαίωση των περιστατικών COVID με PCR test στην Δράμα, χωρίς να είναι αναγκαία η μεταφορά των δειγμάτων στην Αλεξανδρούπολη  και η καθυστέρηση   της διάγνωσης έως 2-3 ημερών.
  4. την ενίσχυση με προσωπικό του ΕΚΑΒ».

Τέλος, ο Ι.Σ. επισημαίνει την αναγκαιότητα της κατάστασης, καθώς «η πανδημία δημιουργεί μια κατεπείγουσα συνθήκη για την αντιμετώπιση της οποίας  κρίνεται απαραίτητη η συστράτευση όλων των πολιτικών  δυνάμεων  και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να δείξουμε εμπράκτως την στήριξη μας προς  στους  συναδέλφους του δημοσίου τομέα.  Οι αντιπαλότητες και οι αντιπαραθέσεις  δεν έχουν νόημα   όταν οι συνάδελφοι μας αγωνίζονται   καθημερινά να  κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο μας».