Home > νέα > Τον Πρωταθλητή Ελλάδος στο έπταθλο Άγγελο Ανδρέογλου βράβευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Τον Πρωταθλητή Ελλάδος στο έπταθλο Άγγελο Ανδρέογλου βράβευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Γύρισε νικητής από το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Τον Πρωταθλητή Ελλάδος στο έπταθλο

Άγγελο Ανδρέογλου βράβευσε

ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΜΙΑ μεγάλη νίκη γύρισε από το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Δραμινός πρωταθλητής Ελλάδος Άγγελος –Τζανής Ανδρέογλου, κατακτώντας την πρώτη θέση στο αγώνισμα του έπταθλου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και στέφεται πανελλήνιος πρωταθλητής. Μάλιστα ο ίδιος έσπασε και το ατομικό του ρεκόρ.

Ο αθλητής του ΣΚΑ Δράμας διατήρησε τον τίτλο του που είχε κατακτήσει πέρσι στο ΣΕΦ συγκεντρώνοντας στο έπταθλο 5.379 βαθμούς που είναι ατομικό του ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Θανάσης Παρασκευάς (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) με 5.173β. και τρίτος ο Μιχάλης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 4.996β.

Για την μεγάλη του επιτυχία, ο Άγγελος-Τζανής Ανδρέογλου, βραβεύτηκε χθες από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, μαζί με τον πατέρα του και προπονητή του στο έπταθλο Ευθύμη Ανδρέογλου.

Κατά τη βράβευση, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ του έδωσε μια ανθοδέσμη και μια εικόνα του συμπολιούχου της Δράμας, Αγίου Χρυσοστόμου Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης του από Δράμα, λέγοντας ότι τον βραβεύει, «ως ελάχιστο χρέος τιμής εκ μέρους όλου του Δραμινού λαού και εσένα και τον πατέρα σου και προπονητή Ευθύμη Ανδρέογλου που για πολλοστή φορά μας κάνετε να νιώθουμε περήφανοι».

Για την εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου σημείωσε ότι, «όταν ήταν Μητροπολίτης Δράμας, όταν εποίμανε τη Δράμα, είχε βάλει την σφραγίδα του στον αθλητισμό γιατί έκανε αγώνες και προσπάθησε να κάνει σωματεία».

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρωταθλητής Ελλάδας Άγγελος-Τζανής Ανδρέογλου, σημείωσε ότι «το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είναι σημαντικός αγώνας και μια μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα.  Δεν μπορώ να πω ότι πήγε πολύ καλά από την πλευρά μου παρ’ ότι πήρα την πρώτη θέση και έκανα προσωπικό ρεκόρ.

Θα ήθελα να πάω καλύτερα και να μπορώ να κυνηγήσω και μεγαλύτερους αγώνες.

Δυσκολίες πάντα υπάρχουν στους αγώνες και ειδικά στα σύνθετα αγωνίσματα όπως είναι το δικό μας αγώνισμα που πρέπει να κάνουμε πολλά μέσα σε δυο μέρες».

Σημείωσε μάλιστα ότι τα πέντε τελευταία χρόνια προπονείται στη Θεσσαλονίκη «λόγω σπουδών» στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης απ’ όπου έχει τελειώσει γυμναστής, σημειώνοντας μάλιστα, ότι «στη Δράμα ούτως ή άλλως τα δύο τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσα να προπονηθώ γιατί δεν είχαμε γήπεδο. Ευτυχώς έχει λυθεί κάπως αυτό το θέμα με το νέο γήπεδο και γίνονται βήματα για καλές εγκαταστάσεις».

Τι είναι το έπταθλο

Ερωτώμενος για το τι είναι έπταθλο σημειώνει ότι αυτό γίνεται σε κλειστό στίβο το χειμώνα και το καλοκαίρι σε ανοικτό και τότε είναι Δέκαθλο. Όπως μας λέει, «την πρώτη μέρα ξεκινάμε με 60 μέτρα σπριντ, που είναι ένας αγώνας γρήγορος και ακολουθεί το άλμα εις μήκος. Μετά έχουμε την σφαιροβολία όπου πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε και δυνατοί και τελειώνει η πρώτη μέρα με το άλμα εις ύψος που είναι ένα ψυχολογικό αγώνισμα που έχεις να τα βάλεις με ένα πήχη και ένα στρώμα.

Την επόμενη μέρα ξεκινάμε με 60 μέτρα με εμπόδια, ακολουθεί το άλμα επί κοντώ ένα αγώνισμα που στην Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά και τελειώνει το έπταθλο με τα 1.000 μέτρα, ένα αγώνισμα που θέλει να μας αποδείξει ότι είμαστε και λίγο τρελοί! Και μετά από αυτές τις δύσκολες προκλήσεις θα ξαπλώσουμε κάποια στιγμή στο ταρτάν για να απολαύσουμε τους κόπους μας. Είναι ένα σύνθετο αγώνισμα, γιατί είναι η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για το ότι έχουμε πετύχει κάτι τόσο δυνατό και μεγάλο, ασχέτως επίδοσης ή θέσης».

Δίνοντας ένα μήνυμα προς τα νεότερα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, σημειώνει ότι ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολος, και «όποια εμπόδια και αν συναντήσουμε στην καριέρα μας, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το πάθος και την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε και να συνεχίσουμε γιατί θα βγάλει κάπου καλά σίγουρα».

Με τη σειρά του, ο πατέρας και προπονητής του Ευθύμης Ανδρέογλου, Βαλκανιονίκης, σημείωσε ότι, «για τον πατέρα και προπονητή η χαρά είναι διπλή. Δυο φορές υπερηφάνεια, τόσο ως πατέρας, όσο και ως προπονητής για την επιτυχία του έργο του. Με τα παιδιά δούλεψα ως προπονητής στα πρώτα τους βήματα και θέλησαν κάποια στιγμή να ασχοληθούν και αυτοί με το άθλημα που είχαν ασχοληθεί κι εγώ. Δουλέψαμε τα πρώτα χρόνια μαζί και μετά έφυγαν για σπουδές και εκεί βοήθησαν και άλλοι προπονητές. Ο Άγγελος έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και είναι ωραία η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.  Μια σκέψη είναι ώστε τα παιδιά να φύγουν και στο εξωτερικό».