Στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη στην Καρδίτσα
Βραβεύτηκε η ομάδα «Άνθεμα» του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας
με την χορογραφία «Ιόνια Κύματα»
Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, κ. Σωτηριάδης μιλάει στον «Π.Τ.»
Της Σουζάνας Θεοδωρίδου
Ξεχώρισαν για άλλη μια φορά τα Παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, τα οποία συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη, το οποίο διεξήχθη στις 19, 20 και 21 Μαΐου, στην Καρδίτσα.
Η ομάδα «Άνθεμα» του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας, βραβεύτηκε για την «πιο φολκλορική με ψυχή χορογραφία». Η ομάδα αποτελούνταν από δεκαέξι χορευτές και χορεύτριες εκ των οποίων οι δώδεκα είναι εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος με νοητική υστέρηση, ενώ οι τέσσερις ήταν συνοδοί, εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες.
Οι Δραμινοί χορευτές, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα, με τίτλο της χορογραφίας «Ιόνια Κύματα».
Παράλληλα, από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, συμμετείχαν στο Φεστιβάλ το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, και το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων της Καβάλας.
Στο φετινό Φεστιβάλ, συμμετείχαν είκοσι ομάδες από ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα ενώ υπήρχε και μια συμμετοχή από την Ισπανία. Οι δέκα ομάδες χόρεψαν στις 18 Μαΐου, ενώ οι υπόλοιπες δέκα στις 20 Μαΐου. Το τριήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου με την διεξαγωγή σεμιναρίων τα οποία αφορούσαν στην αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης, στα οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι των δομών αλλά και τα μέλη τους.
Το φετινό Φεστιβάλ, διεξήχθη σε δυο μέρη, την πρώτη ημέρα στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Μουζάκι Καρδίτσας, ενώ την δεύτερη ημέρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Καρδίτσας, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, κ. Σωτήρης Σωτηριάδης, μίλησε για τις διακρίσεις των μελών των Παραρτημάτων του Κέντρου, καθώς και για τον σκοπό διεξαγωγής του Φεστιβάλ.
«Ο σκοπός της διοργάνωσης εκτός από την κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων με άλλες ομάδες, στοχεύει και στην ανάδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων.
Το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαΐου, ενώ την τελευταία ημέρα στις 20 του μηνός, πραγματοποιήθηκαν κάποια σεμινάρια, τα οποία αφορούσαν στις θεραπευτικές μεθόδους μέσω της τέχνης. Μέσω της κίνησης, του χορού και της μουσικής. Αυτά τα σεμινάρια, είχαν ως σκοπό την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης, τόσο για το προσωπικό που εργάζεται σε αυτές τις δομές, όσο και τα μέλη των δομών, για το πώς θα χαλαρώνουν ενώ βρίσκονται σε κατάσταση άγχους ή κούρασης.
Το Φεστιβάλ είχε πολύ μεγάλη απήχηση φέτος, τόσο από τις ομάδες που συμμετείχαν όσο και από το κοινό που το παρακολούθησε».